Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

A fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

Kedden is többfelé várható hőség, de emellett a fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: kedden a Dunántúlon, illetve Duna vonalához közelebb eső alföldi, észak-magyarországi tájakon több helyen várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (20-50, egy-egy helyen 50 milliméter feletti csapadék), viharos (60-80 kilométer/órás) szél és jégeső társul.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre. A felhőszakadás veszélye miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre.

Kitértek arra is, hogy a napi középhőmérséklet kedden már kevesebb helyen - főként a déli országrészben, az Alföldön, illetve városi környezetben - haladja meg a 25 Celsius-fokot. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-21 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet 28-32 között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére