Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 13. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A gáz ára csökken, a széné nem drágul

A gáz ára csökken, a széné nem drágul

Ötödével olcsóbb lesz az áram, a földgáz és a távhő is a fűtési szezon kezdetétől a tavaly decemberi árakhoz képest. A sokak számára meleget adó szén és tűzifa ára azonban nem csökken, igaz, nem is drágul - adta hírül a bama.hu.

A távfűtéses lakásokban lakók, a földgázzal fűtők számára mindenképpen jó hír, hogy legkésőbb néhány héten belül újabb 11,1 százalékkal kell kevesebbet fizetniük az energiáért, ami azt jelenti, hogy tavalyhoz képest ötödével csökkennek az árak. A megtakarítás minden szóban forgó fűtési mód esetén – éves szinten – tízezrekben mérhető.

A fűtést illetően a rezsicsökkentésből semmit nem érzékelnek viszont azok, akik szilárd tüzelőanyagokat használnak. Számukra az az egyetlen kedvező fejlemény, hogy legalább nem drágultak a fűtőanyagok. Ez részben annak is betudható, hogy a rezsicsökkentés miatt arányaiban kevesebben állnak át földgázról hagyományos fűtési módozatokra, így a lakossági kereslet nem nőtt olyan ütemben a szilárd tüzelőanyagok iránt, mint korábban.

Másrészről ezeknek az árát korábban a földgáz árának folyamatos növekedése is húzta maga után, erről pedig most már nincsen szó. Ugyanakkor az is tény, hogy a szállítási költségek gyakorlatilag minden termék esetében növekedtek, ami azt is jelentheti, hogy a kereskedők ugyan a fa, a szén árát nem emelték, de mégis többe kerül, mire a tárolóba kerül – ezért esetleg érdemes akkor is közelebb eső helyen megvásárolni a tüzelőt, ha ez valamivel drágább, mint a távolabbi kereskedőnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során