Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Február 05. 10:41, kedd | Helyi
Forrás: lvp

A hétvégéig megújul a Rákóczi-tornacsarnok

A hétvégéig megújul a Rákóczi-tornacsarnok

Utolsó fázisába ért a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tornacsarnokának felújítása. A munkálatok hajrájában jelenleg az öltözők átépítése zajlik valamint a tornacsarnok sportpadlójának elhelyezése.

A Rákóczi tornacsarnokának felújítása köszönhető egyrészt annak a kormányrendeletnek, mely lehetővé teszi, hogy a vállalkozások társasági adójukból látványsportágakat támogathassanak, és ezáltal társaságiadó-kedvezményt kapjanak. Az így felajánlott pénzre pedig a Magyar Kézilabda Szövetségnél pályázott az iskola diáksport egyesülete, a Farkasvár DSE, mely az MKSZ döntése alapján 32 millió forint támogatást nyert. A csarnok és az öltözői 23 millió forintból újulnak meg, a fennmaradó 9 millió forintot pedig működtetésre, felszerelések és eszközök vásárlására fordíthatja a klub, utóbbiakat pedig a jól működő, szoros együttműködésnek köszönhetően az iskola is használhatja. A Farkasvár DSE különböző szakosztályaiban mintegy kétszáz gyermek sportol, az egyesület sportágai közül pedig kiemelkedik a kézilabda és a cselgáncs.

A majd 30 éve épült tornacsarnokra már ráfért a felújítás, mely részeként nemcsak új festést kap az épület, hanem speciális sportpadlót is, míg az öltözők új vizesblokkokat. A tervek szerint a munkálatok a hétvégéig befejeződnek, a megújult tornacsarnokot pedig már akár február 16-án 9 órától ki is próbálhatják az Iskolahívogató program keretében a leendő kisiskolások is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: