Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Június 23. 10:46, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

A hőség miatt már nincs, felhőszakadás miatt van riasztás

A hőség miatt már nincs, felhőszakadás miatt van riasztás

Vasárnapra a hőség miatt már nem adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt viszont az ország jelentős részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén a várható felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés szerepel. Ezeken a területeken egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: főként a Dunától keletre alakulnak ki zivatarok, de helyenként a Dunántúl keleti felén, és kisebb eséllyel a nyugati részén is kialakulhatnak. Intenzívebb, kis eséllyel heves zivatar az ország keleti, északkeleti harmadán fordulhat elő. Az ilyen heves zivatarokat viharos, akár 90 kilométer/óránál is erősebb széllökések kísérhetik, s akár 2 centiméternél nagyobb jégdarabok is hullhatnak.

A napi középhőmérséklet vasárnap jellemzően már 25 fok alatt alakul. Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 Celsius-fok között valószínű. Késő este 20-25 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.