Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 20. 14:45, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Hungaroringen már festik Vettelék új rajthelyét

A Hungaroringen már festik Vettelék új rajthelyét

Noha a Formula-1 szerelmesei egyelőre a német futamra koncentrálnak ezen a hétvégén, a Hungaroringen már valóban az utolsó simításokat végzik a július 31-i 26. Formula-1 ENI Magyar Nagydíjra.

Negyvenkét alvállalkozó gondos munkája alapján rövidesen tökéletes állapotba kerül a mogyoródi ring, ahova a jövő hétfőtől mintegy 400 kamiont várnak a csapatok felszereléseivel, és a bejutásuk, illetve az elhelyezésük a Hungaroring területén hosszú órákba, napokba telik.

 

Ha valaki most kilátogatna a Hungaroringre, szorgalmasan dolgozó munkásokat látna szinte mindenhol. Szükség is van a sietségre, ugyanis július 31-én rendezik meg a mogyoródi pályán a Magyar Nagydíjat, és a ringnek jövő hét elejére már tökéletes állapotba kell kerülnie.

„Körülbelül négyszáz kamion, és csapatonként ötven-hetven dolgozó érkezik Mogyoródra a német futamot követően, hogy fokozatosan belakja a paddock területét. Az utolsó simításokat végezzük már a pályán, és az idei felújítási és előkészítési munkákban mintegy negyvenkét alvállalkozó vett, illetve még mindig vesz részt, akik az aszfaltozást, sátorépítéseket, a lelátó karbantartását, a takarítási munkálatokat, a fűnyírást és a pálya festését végzik” – árulta el Richter Gábor, a Hungaroring Sport Zrt. projekt menedzsere.

Ezekben a napokban a paddock sátorteteje került felhelyezésre, illetve elkezdődik a szőnyegezése és a belső tér kialakítása. A Formula-1-es csapatok boxainak padlózatát évente új műgyanta réteggel látják el közvetlenül a versenyek előtt a falak festésével párhuzamosan, és jelenleg már ezek a munkálatok is folynak.

„A Formula-1 előtti leállás során a paddock területének felújítása mellett fontos szerepet kap a pályacsík karbantartási munkálata is. A három leaszfaltozott bukótér – a 3-as, 8-as és 9-es kanyarnál – estében a festés a következő lépés. De nemcsak itt kap fontos szerepet a festékszóró, ugyanis most újrafestik a rajtrácsot, a széljelző csíkot, a rázóköveket, a célvonalat, valamint a boxkijárati vonalat. A FIA előírta, hogy a több mint nyolc éve felhalmozódott sokrétegű festéket távolítsuk el a rázókövekről és a rajtrácsról. Így az idei évben egy teljesen új rajtrács várja a pilótákat” – sorolta Morvai Károly pályaigazgató a folyamatban lévő munkálatokat.

A festések után kerülhet sor a pályacsík gondos takarítására, melyet önfelszedőgépekkel végeznek az erre a feladatra kijelölt emberek.

„Ezután egy speciális mélytisztítóval mennek végig a pályán, amely még a felületi takarítás után is képes akár három-négy köbméternyi homokot kiszedni a pálya aszfaltjának mélyebb pórusaiból” – fogalmazott a pályaigazgató.

Címkék: formula 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.