Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Május 15. 13:50, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Ferenczy Múzeum

A Korona Védelmében – nyári tábor

A Korona Védelmében – nyári tábor

Közhírré tétetik, hogy az Úr 1541. évében Szulejmán szultán a fényességes Porta seregével Buda városa alá érkezett, hogy elűzze a gyermek királyt támadó osztrák hadakat…

Ezen alkalomból Izabella királyné meghívja a magyar rendeket, vitézeket, kisasszonyokat, valamint a nálunk állomásozó török pasákat, szpáhikat és janicsárokat, hogy együtt ünnepeljék meg a gyermek János Zsigmond uralkodásának kezdetét!

Szól imígyen a Ferenczy Múzeum felhívása, amelyben a június 24-étől 28-áig, a szentendrei Római Kőtárban tartandó nyári táborba hívja a gyerekeket. Idén a török hódoltság korával ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A táborba jelentkezhetnek azok a gyerekek, aki már elmúltak 9 évesek, de még nem töltötték be a 15-öt, és szeretnének megismerkedni a végvárak mindennapjaival, portyákkal, kótyavetyével, erdőszéli párviadalokkal, a török-magyar egymás mellett élés egyéb izgalmas történeteivel, korabeli eszközökkel.

Jelentkezés és további részletek:
cím: 2000 Szentendre, Bogdányi u. 32.
email: Edina.Csillag@femuz.hu
mobil:30/694-3858

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: