Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 20. 08:19, kedd | Helyi
Forrás: lvp/honvedelem.hu/Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A legkeményebb katonák – fizikai állapotfelmérés Szentendrén

A legkeményebb katonák – fizikai állapotfelmérés Szentendrén

Fizikai állapotfelmérést tartott a képzett katonáknak az Altiszti Akadémia hétfőn, ahol a „kopaszok” testnevelési foglalkozáson vettek részt. A kiképzési rendezvényeket ezúttal az újságírók is megtekinthették.

Háromezer-kétszáz méter futás, fekvőtámasz vagy húzódzkodás, illetve felülés – ezekből áll a fizikai állapotfelmérés, amit a Mecséri János Kiképző Osztálynál szolgáló katonáknak minden évben, így idén is teljesíteniük kellett.

Kemény katonák – fizikai állapotfelmérés Szentendrén

Soós Lajos törzszászlós, az MH Altiszti Akadémia vezénylőzászlósa – aki maga is részt vett az éves felmérőn – a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a katonák leginkább a szabadidejükben készülnek a futásra, valamint a két-két perces fekvőtámasz- és hasizomfelmérőre.

„A fizikai állapotfelmérést évente egyszer rendezik meg. Ha valaki sikertelenül hajtja végre, akkor fél év áll a rendelkezésére, hogy felkészüljön és megismételje” – mondta a törzszászlós, hozzátéve: nemtől, életkortól és beosztástól is függ, hogy kinek mennyi idő alatt kell lefutnia az előírt távot, illetve hány felülést és fekvőtámaszt kell csinálnia.

Kemény katonák – fizikai állapotfelmérés Szentendrén

A felmérőt követően az áprilisban bevonult szerződéses legénységi és pályakezdő állomány részére rendeztek katonai testnevelési foglalkozást, amin a közelharc alapjait gyakorolták. Persze mindezt alapos és szakszerű bemelegítés előzte meg, csak ezt követően álltak neki az ütéstechnikák gyakorlásának.

Kemény katonák – fizikai állapotfelmérés Szentendrén

Holp György ezredes, az MH Altiszti Akadémia kiképzésért felelős parancsnokhelyettese elmondta: a néhány héttel ezelőtt bevonultak többségére nem jellemző, hogy teljesíteni tudják az éves fizikai állapotfelmérés követelményeit. „A mi feladatunk azonban az, hogy erősítsük az állóképességüket. Így amire befejeződik a tizennégy hetes alapkiképzés, már megközelítik a testnevelés-felmérésen elvárt szintet” – fogalmazott az ezredes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.