Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Március 10. 16:09, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

A magyarok többsége elutasítja a rémhírek terjesztését

A magyarok többsége elutasítja az indokolatlan pánikkeltést a médiumok részéről a koronavírussal kapcsolatban - közölte kutatása alapján a Századvég Alapítvány kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a megkérdezettek 71 százaléka úgy látja, hogy bizonyos internetes híroldalak szükségtelenül keltenek pánikot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és csak 25 százalékuk szerint nem jelent problémát a jelenség.

Ezzel összefüggésben a válaszadók 61 százaléka szerint a kormánynak határozottabban kell fellépnie a rémhíreket terjesztő médiumok ellen, míg 35 százalékuk ezt nem tartja szükségesnek - tették hozzá.

A közleményben azt írták: a felmérés alapján kijelenthető, hogy a koronavírus-járványhoz hasonló, nagy közérdeklődést kiváltó események idején kiemelt jelentőségű a hiteles tájékoztatás a lakosság nyugalmának megőrzéséért és a járvány kialakulásának megelőzéséért.

Címkék: elutasítás, rémhír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: