Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2019. Szeptember 11. 14:24, szerda | Helyi

„A munkám a hobbim!” – Interjú Négyessy Katalinnal

„A munkám a hobbim!” – Interjú Négyessy Katalinnal

Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről? Hogyan írná le a városát egy idegennek? Milyen érzés szentendreinek lenni? Mivel szeret foglalkozni magánemberként? Íme, Négyessy Katalin válaszai.

- Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről?
- Második konzis koromban, 16 évesen, osztálykirándulás keretében jártam életemben először Szentendrén. Alföldi lányként olyan hatással volt rám a város, a Duna és a hegyek közelsége, a mediterrán hangulat, a zegzugos utcák, hogy elhatároztam: ha lehetőségem adódik rá, akkor itt szeretnék élni. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadatott, és büszke vagyok arra, hogy ebben a gyönyörű városban élek és dolgozom.

- Hogyan írná le röviden a városát egy idegennek?
- Különleges atmoszférájú város. Aki egyszer meglátogatja és végigsétál utcáin, megérinti, ahogy épületeiből sugárzik a történelem során itt otthonra lelő, különböző nemzetiséghez tartozó embereknek a városuk iránt érzett gondos szeretete - az biztosan a szívébe zárja!

- Milyen érzés szentendreinek lenni? Miért kötődik Szentendréhez?
- 22 éve élek Szentendrén és büszke vagyok arra, hogy itt lakom és a város fejlődéséért, szépüléséért dolgozhatom, mint zenész, mint tanár, és mint képviselő. Mindig megnyugvással tölt el, ahogy autózom hazafelé egy-egy budapesti próbáról vagy koncertről, és látom közeledni a hegyeket, majd meglátom a Szentendre táblát!

- Milyennek szeretné látni Szentendrét 10 év múlva?
- Egy pezsgő kulturális életű, de mégis barátságos, otthonos várost képzelek el 10 év múlva, gyönyörűen felújított régi házakkal, templomokkal, Duna korzóval, sok zöld felülettel, kerttel, parkkal, szobrokkal. Hiszen Szentendre a művészek és a művészetek városa: a régmúlt és a jelen harmonikus egységének megteremtése és közvetítése az embereknek a művészeten keresztül.

- Mi a legkedvesebb foglalatossága magánemberként?
- A munkám a hobbim! Nagyon kevés ember mondhatja el ezt magáról. Napjaim nagy részét a zenével való foglalkozás, a csellózás és a tanítás tölti ki, de nagyon szeretek a Pilisben kirándulni, túrázni, evezni a Dunán és sétálni a Duna-parton.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 18:03, hétfő | Kék hírek

Öt percen belül elfogták a rablókat

A rendőrök elfogták azokat a rablókat, akik Miskolc belvárosában egy férfitől elvették mobiltelefonját.

2020. Január 27. 17:00, hétfő | Külföld

Több tucat madarat pusztítottak el a madárinfluenza megjelenése miatt a szlovákiai Bajmóc állatkertjében

Negyvenegy ott élő madarat pusztítottak el a hétvégén a madárinfluenza megjelenése miatt a szlovákiai Bajmóc (Bojnice) állatkertjében, és a létesítményt lezárták a látogatók elől

2020. Január 27. 15:28, hétfő | Belföld

Átadták az új, digitális látványelemeket a gyulai várban

Mintegy 13 millió forintos forrásból fejlesztették a gyulai várban azt a három új digitális látványelemet, amelyet hivatalosan hétfőn adtak át a publikumnak.

2020. Január 27. 14:25, hétfő | Külföld

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel otthonában egy japán postás

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás, akit mostanra elbocsátottak állásából és jelenleg nyomozás folyik ellene - írja a BBC hírportálja.