Városlista
2019. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2019. Szeptember 11. 14:24, szerda | Helyi

„A munkám a hobbim!” – Interjú Négyessy Katalinnal

„A munkám a hobbim!” – Interjú Négyessy Katalinnal

Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről? Hogyan írná le a városát egy idegennek? Milyen érzés szentendreinek lenni? Mivel szeret foglalkozni magánemberként? Íme, Négyessy Katalin válaszai.

- Mi a legkorábbi, illetve legkedvesebb emléke, élménye Szentendréről?
- Második konzis koromban, 16 évesen, osztálykirándulás keretében jártam életemben először Szentendrén. Alföldi lányként olyan hatással volt rám a város, a Duna és a hegyek közelsége, a mediterrán hangulat, a zegzugos utcák, hogy elhatároztam: ha lehetőségem adódik rá, akkor itt szeretnék élni. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megadatott, és büszke vagyok arra, hogy ebben a gyönyörű városban élek és dolgozom.

- Hogyan írná le röviden a városát egy idegennek?
- Különleges atmoszférájú város. Aki egyszer meglátogatja és végigsétál utcáin, megérinti, ahogy épületeiből sugárzik a történelem során itt otthonra lelő, különböző nemzetiséghez tartozó embereknek a városuk iránt érzett gondos szeretete - az biztosan a szívébe zárja!

- Milyen érzés szentendreinek lenni? Miért kötődik Szentendréhez?
- 22 éve élek Szentendrén és büszke vagyok arra, hogy itt lakom és a város fejlődéséért, szépüléséért dolgozhatom, mint zenész, mint tanár, és mint képviselő. Mindig megnyugvással tölt el, ahogy autózom hazafelé egy-egy budapesti próbáról vagy koncertről, és látom közeledni a hegyeket, majd meglátom a Szentendre táblát!

- Milyennek szeretné látni Szentendrét 10 év múlva?
- Egy pezsgő kulturális életű, de mégis barátságos, otthonos várost képzelek el 10 év múlva, gyönyörűen felújított régi házakkal, templomokkal, Duna korzóval, sok zöld felülettel, kerttel, parkkal, szobrokkal. Hiszen Szentendre a művészek és a művészetek városa: a régmúlt és a jelen harmonikus egységének megteremtése és közvetítése az embereknek a művészeten keresztül.

- Mi a legkedvesebb foglalatossága magánemberként?
- A munkám a hobbim! Nagyon kevés ember mondhatja el ezt magáról. Napjaim nagy részét a zenével való foglalkozás, a csellózás és a tanítás tölti ki, de nagyon szeretek a Pilisben kirándulni, túrázni, evezni a Dunán és sétálni a Duna-parton.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 11:57, vasárnap | Helyi

Egyszerre öt esküvőt tartottak Szentendrén

Az év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon - mondta Novák Katalin Szentendrén, ahol a NOE őszi találkozója keretében öt fiatal pár kötött házasságot.

2019. Szeptember 14. 12:03, szombat | Helyi

Szentendrei művészeti ajándékot adtak át Ferenc pápának

A pápai audiencián Vajda Lajos művének nyomatát adta át Gulyás Gábor, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója Ferenc pápának. Másnap magyar művészeti témájú kiállítás nyílt meg a római Magyar Akadémia épületében.

2019. Szeptember 14. 10:37, szombat | Helyi

Szentendrei zarándokcsoport találkozott Ferenc pápával

A Szent Péter teret megtöltő több tízezer hívő között részt vett a kihallgatáson egy 25 fős szentendrei zarándokcsoport, amelynek vezetői a katekézis végén személyesen is találkozhattak a pápával.

2019. Szeptember 14. 00:00, szombat | Helyi

Öt pár házasodik össze a NOE jóvoltából

Öt pár házasodik össze a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) 31. Őszi találkozóján szombaton a Szentendrei Skanzenben – közölte az egyesület elnöke kedden az M1-en.