Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A pénztárgépcsere híre is fehéredést hoz

A pénztárgépcsere híre is fehéredést hoz

Máris érezhető a pénztárgépcserét előíró intézkedés hatása. A Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek azt mondta: a hivatalos, hatósági adatok tanúsága szerint az új szabályok bejelentése óta egyes gazdasági ágazatokban – különösen a kiskereskedelemben és a vendéglátásban – megugrott a legális forgalom.

Feltételezhető, hogy a későbbi adóhatósági ellenőrzéstől tartva számos kereskedő, vendéglős és boltos a korábbihoz képest már most is több ügylet után ad nyugtát – mondta Pankucsi Zoltán, hozzátéve: befolyhat az a 95 milliárd forint, amelyet a szaktárca az intézkedéstől remél. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az adóhatósággal állandó elektronikus kapcsolatban álló új kasszák bevezetése nyomán húsz–negyven százalékkal is nőhet a bejelentett ügyletek száma. A várt 95 milliárdos többlet a teljes forgalom hat-hét százalékos bővülésével elérhető.

Pankucsi Zoltán közölte azt is, jelenleg semmi nem indokolja a pénztárgépek cseréjéhez megszabott határidők módosítását. Felidézte: az elektronikus naplóval nem rendelkező, a köznyelvben csak kontrollszalagos kasszaként emlegetett gépeket június utolsó napjáig használhatják a gazdasági élet szereplői, a modernebb, elektronikus naplóval felszerelt készülékek december végéig üzemeltethetők. – A minisztérium folyamatosan figyeli, értékeli a folyamatban részt vevő hatóságok, a gyártók és az érintett vállalkozások visszajelzéseit – mondta a helyettes államtitkár. – Voltak ugyan kezdeti nehézségek – folytatta –, de a mostani viszonyok már arra engednek következtetni, hogy egy-két héten belül biztosan megjelennek az első működőképes új pénztárgépek a piacon. Ezt elősegítheti, hogy az engedélyező hatóság soron kívül tekinti át a gyártók beadványait, az adóhivatal pedig segítséget nyújt a tesztelni kívánó kasszacégeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk