Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 07. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A tengerhez vagy a fedett fürdőkbe menekültek a nyaralók

A tengerhez vagy a fedett fürdőkbe menekültek a nyaralók

A wellnessfürdők és a fedett strandok a nyertesei a tartós rossz időnek a Balatonon.

Sok vendég hazautazott, vagy lemondta, esetleg halasztotta nyaralását. A parti büféseknél már behozhatatlan a kiesés: vannak, akik - bevétel híján - az alkalmazottat is kénytelenek elküldeni.

Kihaltak a strandok a Balaton-parton. Még sétálni is csak kevesen merészkedtek a tópartra az elmúlt hetekben Siófokon. Az őszi idő legnagyobb vesztesei a parti büfék.

Az egyik part menti szállodában a főszezon ellenére lehet még szabad szobát találni. Sokan visszamondták a foglalást, van, aki úgy döntött: inkább rövidebb időre, de a tengerhez megy nyaralni a Balaton helyett.

A rossz idő elől a fedett fürdőkbe menekültek a nyaralók. A siófoki Galérius Fürdőben az utóbbi hetekben szinte végig telt ház volt.

„A fürdő maximálisan 485 vendéget tud beengedni, ebben az időszakban csúcsot döntöttünk, mert 1260 fő volt 1 nap alatt a vendéglétszámunk” – számolt be Kompa Zsoltné, a Galérius Fürdő ügyvezetője.

A balatoni szezonból már csak három hét van hátra. A vendéglátósok azt mondják: nincs esélyük arra, hogy a 18-20 százalékos bevételkiesést behozzák. Az előrejelzések nem túl biztatóak. A meteorológusok szerint az igazi, hosszabb ideig tartó kánikulára jövő nyárig várni kell. (pr)

hírTV

Címkék: balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére