Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 02. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/ MűvészetMalom

A test reprezentációja – kortárs művészi szemmel

A test reprezentációja – kortárs művészi szemmel

Testobjektív címmel nyílik kiállítás június 14-én a MűvészetMalomban, ahol tizenöt művész alkotásain keresztül láthatjuk kortárs művészi szemmel a test merész, kendőzetlen ábrázolásait.

A Testobjektív – A test reprezentációja a kortárs művészetben című kiállítást június 14-én, pénteken 17 órakor nyitja meg András Edit művészettörténész, műkritikus a MűvészetMalomban, ahol a vendégeket Kálnoki-Gyöngyössy Márton egyetemi docens, múzeumigazgató köszönti. A tárlat kurátora Kopin Katalin művészettörténész.

„Napjainkban a kortárs művészet jellemző tendenciája a test kívülről láttatása, objektív szemlélete, elidegenedett mivoltának hangsúlyozása, a kíméletlen valóság ábrázolása. A médiaipar ezzel az alkotói felfogással szemben a testet árucikként kezeli, és a tökéletességét, idealizált képét helyezi előtérbe, kizárólag a külsőségekre koncentrálva. A kiállításon bemutatott műveken a társtalan, elmagányosodott ember, a maga leplezetlen gyengeségeivel, hibáival, lelki defektusaival, testi deformitásaival kerül megörökítésre. A klasszikus művészeti hagyományokkal ellentétben az esendő test kerül előtérbe, legyen az lecsupaszított, vagy ruhába burkolt, magányos vagy társas magányban vegetáló. A kiállításra felkért művészek különböző aspektusból tárgyalják és elemzik műveiken keresztül az objektív, merész, kendőzetlen testábrázolás témakörét. A tematikus kiállítás négy szekció által nyújt bepillantást (fotó, festészet, videó, installáció) a test kortárs reprezentációjába” – olvasható a MűvészetMalom és a Ferenczy Múzeum meghívójában.

Kiállító művészek:
Fotó: Érmezei Lili Zoe, Gőbölyös Luca, Magyar Ádám, Szász Lilla, Telek Balázs
Festészet: Czene Márta, Fehér László, Jovián György, Verebics Ágnes, Verebics Katalin
Videó: Katarzyna Kozyra, Kim Corbisier, Mátrai Erik
Installáció: Vincze Ottó, Vinkler Zsuzsi

A tárlat szeptember elsejéig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10-18 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV