Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 05. 08:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Pestisrácok.hu

A történelemhamisító szentendrei álcivilek szerint bűn a véres kommunizmus áldozataira emlékezni

A történelemhamisító szentendrei álcivilek szerint bűn a véres kommunizmus áldozataira emlékezni

Kiverte a biztosítékot a szentendrei “civileknél”, hogy a kommunizmus áldozatául esett szentendrei mártírt ábrázoló póló is volt abban az ajándékcsomagban, amit a város nevében a polgármester adott át elsős diákoknak.

A TESZ olvasatában ezek szerint a kommunizmus áldozatára emlékezni súlyos hiba, Szentendre hősének történetét pedig nem kellene megismertetni a gyerekekkel, mert “úgysem értik”...

Kibújt a szög a zsákból: a szentendrei civilnek mondott összellenzéki társaság polgármester-jelöltje nem tudta szó nélkül hagyni, hogy a kommunizmus véres terrorjának áldozatául esett Kucsera Ferenc káplán tragédiáját ma már a fiatalabb generáció is kendőzetlenül ismerheti meg. Közösségi oldalára írt bejegyzéséből árad a düh és a kétségbeesés.

A Társaság az Élhető Szentendréért (és a mögöttük álló összellenzéki politikai csoportosulás) számára érthetetlen és felkavaró volt látni a kivégzett mártírt ábrázoló pólót az ajándékcsomagban, és kérdésként felvetették azt is, hogy egy 6 éves gyermek számára vajon milyen üzenete van annak? Ez amellett, hogy súlyos történelmi hiányosságokra világít rá, jól mutatja, milyen szellemiséget képviselnek, ha már az sem megy át számukra, hogy a múlt megismerése a jövő részét képezi. A városvezetést azzal is támadták, hogy ez egy kampányfogás részükről, amiben a gyerekeket biodíszletként használják fel.

Arról viszont egy szó sem esik, hogya Kucsera emlékévre készített pólókat és más kedves szentendrei ajándékokat a Lokálpatrióta program keretében adta át az elsős diákoknak Verseghi-Nagy Miklós polgármester. Ezt a programot két éve indította a városvezetés(tehát harmadik alkalommal kapnak ajándékot a szentendrei elsősök), és rendeletben rögzítette. Ennek ellenére a TESZ most ezt a lokálpatrióta gesztust támadja és számon kéri, hogy miért emlékezik meg a város a kommunizmus szentendrei mártírjáról, Kucsera Ferencről.

KIDERÜLT, HOGY KIK IS ŐK VALÓJÁBAN

A szentendrei Fidesz közleményben reagált a TESZ bejegyzésére. Mint írják:
az egykor jobb sorsra érdemes TESZ mostanra a bukott baloldali pártok fedőszervévé vált. Együtt indulnak a választásokon, és úgy látszik, ennek az az ára, hogy a TESZ-nek valójában már Gyurcsány Ferenc pártja diktál.
Véleményük szerint ezért nem bírják elviselni, hogy Kucsera Ferenc mártír halála a kommunizmus bűneire emlékeztet. Kiemelik: a Fidesz szentendrei szervezeteként ezt a leghatározottabban visszautasítják.

KUCSERA FERENC, SZENTENDRE MÁRTÍRJA

“Magamról már mindent elmondtam, másokról nem mondhatok semmit” – mondta Kucsera Ferenc 1919-ben a kommunista terrorlegényeknek, akik ismert módszereikkel próbálták kiszedni belőle, ki adott jelet a szentendrei plébániatemplom harangjának félreverésével a Tanácsköztársaság elleni felkelésre. A káplántól az idézett mondaton kívül nem kaptak semmi információt, ezért június 25-én, a Duna-parton kivégezték. Kucsera Ferenc 26 évet élt, mártírhalálának színhelyét kereszt őrzi. Az pedig, akit megmentett, egy nyolcgyermekes családapa volt, leszármazottai ma is Szentendrén élnek.

KIVILLAN A VÖRÖS VALÓSÁG A CIVIL KÖNTÖS ALÓL

A civil hisztéria azonban egy dologra jó volt: a TESZ mézesmázas civil köntöse alól kivillant a vörös valóság, amit még azzal is sikerült meghajalniuk, hogy jó bolsevik módszer szerint lazán fenyegetőzni kezdtek:
bizony el fog jönni az az idő, amikor a mindenkori polgármester mértéket fog tudni tartani!

fotó: szentendre.hu, Szentendrei Fidesz FB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.