Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2022. December 05. 17:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti

A vártnál kevésbé borúlátó decemberi befektetői hangulat az euróövezetben

A vártnál kevésbé borúlátó decemberi befektetői hangulat az euróövezetben

Enyhült a befektetők borúlátása az euróövezetben decemberben a Sentix gazdaságkutató intézet hétfőn ismertetett felmérése alapján, mert az eurózóna befektetői abban reménykednek, hogy az enyhe téli időjárás és a tározókban lévő elegendő gázmennyiség, illetve a kedvezőbbé vált inflációs adatok csökkentik a recesszió esélyét.

A Sentix befektetői hangulat indexe a várt mínusz 27,6 pont helyett mínusz 21 pont, június óta a legjobb lett, az októberi mínusz 30,9 pont után.

Az index mindkét összetevője javult, de így is a negatív, azaz a borúlátó tartományban maradt. Az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató értéke a novemberi mínusz 29,5 pontról decemberben mínusz 20 pontra nőtt, a kilátások értéke pedig március óta a legmagasabb szintre, mínusz 22 pontra ugrott a novemberi mínusz 32,3 pontról.

Fotó: Pixabay

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.