Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 28. 07:49, péntek | Helyi
Forrás: Kós Károly Művelődési Ház

Ablak a múltra – rendkívüli múltidéző kiállítás Budakalászon

Ablak a múltra – rendkívüli múltidéző kiállítás Budakalászon

Különleges múltidéző kiállítás nyílik Budakalászon december 5-én a művelődési házban. Kerényi Zoltán fotókiállításán egy-egy kép egyszerre mutatja be a főváros múltját és jelenét.

Az "Ablak a múltra" egy nem mindennapi kollekció: régi-új fotómontázsok Budapestről, a Fortepan online privátfotó gyűjtemény felhasználásával. A több évtizeddel ezelőtt készült privát fotókba montázsolt mai színes fényképek izgalmas feszültséget teremtve „keltik életre” elmúlt korok budapesti köztereit, jól ismert helyszíneket, fekete-fehérbe merevedett embereket, életképeket.

Vizuális „párbeszéd” indul a képen belül, valamint a kép és a nézője között is. A kiállítás a művelődési ház nyitvatartási idejében folyamatosan, ingyenesen megtekinthető. A kiállításmegnyitót követően Györe Balázs író, költővel beszélget Török András művelődéstörténész. A beszélgetés gyújtópontjába Györe Balázs „Hová mész, Budapest?” című esszékötete, valamint versei, regényei kerülnek.

Ablak a múltra – rendkívüli múltidéző kiállítás Budakalászon


2014. december 5. - 2015. január 18.
„Ablak a múltra” - Kerényi Zoltán fotókiállítása
Megnyitó: 2014. december 5-én 18.30-kor.
Megnyitja: Török András művelődéstörténész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: