Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. December 07. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Adventtől Vízkeresztig Szentendrén - PROGRAMOK

Adventtől Vízkeresztig Szentendrén - PROGRAMOK

Adventi vásár, ünnepi programok és kiállítások várják idén is a szentendreieket és az idelátogatókat a díszbe öltöző belvárosban Szentendrén. November 30-tól január 5-éig ezúttal is Adventtől Vízkeresztig Szentendrén.

A négy adventi vasárnapon már hagyományosan közösen gyújthatunk gyertyát a Fő téri adventi koszorún, melynél a város óvodásai adnak majd elő műsorokat, illetve utána a belváros pékségeinek és TDM szervezetnek köszönhetően pogácsával, forralt borral és teával kínálják a jelenlévőket az Adventtől Vízkeresztig Szentendre szervezői. Mindemellett lesz utcai táncház és számos zenei program is.

Az adventi vásár sem maradhat el, melynek helyszíne a Dumtsa Jenő utca, ahol kézműves, iparművészeti és helyi termékekből, finomságokból lehet majd válogatni. A vásározás mellett szabadtéri programok, egyebek közt tűzzsonglőr bemutató, bábelőadás és különböző zenés előadások is várják a közönséget. Így például a Színházművészeti Főiskola hallgatóinak Piros alma című előadása, az Újévi koncert a Városháza dísztermében, a Dunazúg TáncEgyüttes és barátai karácsonyi gálaműsora a városi színházteremben, a Musica Beata kórus karácsonyi hangversenye a Péter-Pál templomban, valamint a Kecskés együttes régizenei koncertsorozata.

Az adventi rendezvénysor mellett a szentendrei Fő téren közösen is búcsúztathatjuk majd az óévet éjféli koccintással, tűzijátékkal és utcabállal a „Csavard fel a Főteret!” című programon.

Adventtől Vízkeresztig Szentendrén PROGRAMFÜZET!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén