Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 20. 08:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter / fotó: avarositanya.hu

Ágyástulajdonosokat vár a szentendrei közösségi kert - VIDEÓ

Ágyástulajdonosokat vár a szentendrei közösségi kert - VIDEÓ

Lezajlott a második lakossági fórum a Szentendrén létesülő közösségi kert ügyében. A tervek szerint tavasszal indul a program a Püspökmajor lakótelepen, a leendő ágyások pedig várják a gondozó tulajdonosokat.

A decemberi első fórum után kedden ismét találkozóra hívták az érdeklődőket a szentendrei közösségi kert megálmodói a V-8-ba. Az eseményen Török Balázs alpolgármester, aki korábban felkarolta az ügyet elmondta, hogy a közösségi kert ötlete két éve vetődött fel a Püspökmajor Baráti Kör kezdeményezésére, amit később a testület is tárgyalt és támogatott.

A közösségi kert máshol már jó ideje eredményesen működik, aminek a tapasztalatait Szentendrén is szeretnénk felhasználni. A kertet már most tavasszal beültetjük, ezért elkezdtük toborozni a leendő ágyástulajdonosokat. 25 ágyás lesz és mindegyiknek szeretnénk, hogy ha egy-egy lakó vagy család lenne a tulajdonosa, gondozója” – fejtette ki Török Balázs.

A közösségi kertek létrehozásáról és működtetéséről ezt követően Rosta Gábor, a Városi Kertek Egyesület elnöke tartott előadást.

Alapvetően a szomszédsági közösségépítés a fő célja, értéke a kezdeményezésnek. Másrészt pedig egyfajta ökotudatosságot, élelmiszertudatosságot, elfoglaltságok és büszkeséget ad” – hangsúlyozta Rosta Gábor hozzátéve, hogy a tapasztalatok szerint a lakosság rendkívül nyitott a közösségi kertekre, mindezt bizonyítja az eddigi kertek mintegy hetvenfős várólistái. A szakember kitért arra is, hogy nemcsak idősek, hanem fiatalok is éppúgy jelentkeznek a programra.

A közösségi kert a Fehérvíz utcai, jelenleg üres önkormányzati területen lesz. Aki pedig szeretne ágyást nyitni tavasszal, az jelentkezhet az önkormányzat ügyfélszolgálatát az ugyfelszolgalat@szentendre.hu emailcímen vagy a 26-503-368-as, 26-300-407-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.