Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 19. 07:29, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Aki nem fizet, a forgalmi engedélyét kockáztatja

Aki nem fizet, a forgalmi engedélyét kockáztatja

Javul a fegyelem: többen fizetik be a rájuk kiszabott közigazgatási bírságot, amióta az okmányirodák kivonhatják a forgalomból az üzembentartó járművét.

Az erről szóló rendelet júliusban lépett életbe. Az éve eleje óta 510 ezer közigazgatási hatósági eljárás indult, az esetek többségében gyorshajtás miatt.

Sebességet mértek a rendőrök Vas megyében. A gyorshajtókról készült fénykép a Közigazgatási Hatósági Szolgálat számítógépes rendszerébe kerül, amely azt is nyilvántartja, hogy az autós befizette-e időben a kiszabott bírságot. „A kiszabott közigazgatási bírság megfizetésére az ügyfélnek a határozat jogerőre emelkedését követően 30 nap áll rendelkezésre” – nyilatkozta Pál Adrienn, a Közigazgatási Hatósági Szolgálat osztályvezetője. Aki viszont 30 napon belül nem fizet, a forgalmi engedélyét kockáztatja. A Közigazgatási Hatósági Szolgálat a jármű forgalomból való kivonását kezdeményezi az illetékes okmányirodánál. Ők küldik ki a határozatot az autósoknak, akik közül minden harmadik végül mégis a fizetést választja.

Szombathelyen még ennél is jobb az arány. „Az elmúlt bő egy hónapban az a tapasztalatunk, hogy naponta 2-3 ilyen megkeresés érkezik a rendőrségtől, és mintegy 95 százaléka befizeti a bírságot még a jogerőre emelkedés előtt. Tehát igazából megszüntetjük az eljárást, és nem kell intézkednünk” – mondta Németh Adrienn, a szombathelyi okmányiroda irodavezetője.

Az éve eleje óta 510 ezer közigazgatási hatósági eljárás indult, az esetek 86 százalékában gyorshajtás, kisebb részben tiltott helyen való megállás és várakozás miatt. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.