Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. December 18. 08:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Szentendrei önkormányzat

Álmodja meg Szentendre első közösségi kertjét

Álmodja meg Szentendre első közösségi kertjét

Pályázatot hirdetett „Közösségi Kert Szentendrén” címmel a szentendrei önkormányzat és a Városi Kertek Egyesület. A kiírás célja a kert alapkoncepciójának, főbb elemeinek koncepció szintű megtervezése.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Tájékoztató adatok
A pályázattal kapcsolatos határidők: A pályázat meghirdetése 2014. december 01.
A beküldés határideje: 2015. január 19, 24.00 óra
A pályaművek leadása: elektronikus úton és papír alapon
A pályázat zsűrizése 2015. január 26.-ig.
Eredményhirdetés: azonnal.

1. A pályázat célja, hasznosítása
A közösségi kert alapításának célja a helyi, szomszédsági közösségek és kertek építése, fejlesztése, legfőképp az életminőség javítása, a környezet szebbé tétele. A közösségi kert az Önkormányzat, a lakosság és a közösségi kertet szervező és működtető Városi Kertek Egyesület együttműködése révén jön létre.
A pályázat célja a kert alapkoncepciójának, főbb elemeinek koncepció szintű megtervezése.
Szentendre Város Önkormányzata és a Városi Kertek Egyesület a kert megvalósítása során a koncepciótervben foglalt legjobb ötleteket kívánja felhasználni.

2. A pályázaton való részvétel feltételei
A pályázaton várjuk a Szentendre arculatáért elhivatottságot érző tájépítészek, építészek, kertészmérnökök, megjelenéssel kapcsolatos elképzeléseit, kreatív ötleteit. Szívesen fogadjuk továbbá a téma iránt érdeklődő egyetemi hallgatók meglátásait is.
A pályázaton saját szellemi munkájával részt vehet minden olyan természetes személy, aki azzal, hogy a pályaművét benyújtotta, a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek elfogadja, és akivel szemben kizáró ok nem áll fenn.
Kizáró okok:
Összeférhetetlen és nem vehet részt a pályázati eljárásban pályázóként a kiíró által az eljárással vagy annak előkészítésével kapcsolatos tevékenységbe bevont személy vagy szervezet, ha közreműködése az eljárásban a verseny tisztaságának sérelmét eredményezheti.

3. A pályázat lebonyolítása

3.1. A pályázati kiírás és mellékleteinek kiadása
A pályázaton való részvétel ingyenes, de a pályamunkák beküldése regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kudett.krisztina@szentendre.hu e-mail címre küldött “Közösségi kert Szentendrén” tárgyú email küldésével lehet. A regisztráció után a válaszlevélben a pályázó megkapja a koncepció elkészítéséhez szükséges pályázati kiírást, térképeket, stb.

3.2. A pályázattal kapcsolatos kérdések feltevésének határideje és módja
A pályázattal kapcsolatos kérdéseket írásban lehet feltenni a kiíró felé, 2014. december 23- ig e-mailen keresztül. A kérdéseket feltehetik: Szentendre Város Önkormányzat: kudett.krisztina@szentendre.hu

3.3. A pályaművek benyújtási határideje és módja
A koncepcióterveket elektronikus úton, PDF formátumban és papír alapon is be kell nyújtani. A képméret A2, álló, vagy fekvő lapméret. Max. 2 db tervlap.
A beküldés határideje: 2015. január 19, 24.00 óra
e-mail cím: kudett.krisztina@szentendre.hu
cím: Szentendre Város Önkormányzat (2000 Szentendre, Városház tér 3.)

3.4. A pályaművek díjazása
A koncepcióművek díjazására és megvételére bruttó 250.000 Ft áll rendelkezésre. A zsűri joga, hogy megfelelő számú és színvonalú pályamű beérkezése esetén a teljes összeget kiadja. A zsűri az első 3 helyezettet kívánja díjazni, az egy személynek kiadott összeg nem lehet kevesebb, mint 50 000 Ft.

3.5. A pályaművek elbírálása, eredményhirdetése
A pályázók azzal, hogy a pályaművüket benyújtották, a pályázati kiírás feltételeinek és a bírálóbizottság döntésének alávetik magukat. A Kiíró a győztes pályamű elkészítőjével, vagy Felek által közösen felkért tervezővel szerződést kíván kötni a kiviteli tervek elkészítésére, melyre további bruttó 300.000 Ft áll rendelkezésre.
A bírálóbizottság a bírálatból a határidő után benyújtott pályaműveket kizárja.
A bírálóbizottság – fentiek figyelembevételével – a pályaműveket legkésőbb 2015. január 26.-ig elbírálja és a Kiíró a pályázat eredményét. A Kiíró az eredményhirdetés időpontjáról és helyszínéről a pályázókat és érdeklődőket, a regisztráció alapján, illetve a www.szentendre.hu és a www.varosikertek.hu honlapon értesíti. Az eredményhirdetést követően a díjazottak névsorát a honlapon is közzéteszi.

3.6. A pályaművek bemutatása, felhasználása
A díjazott és megvételben részesített, valamint a nem nyert pályaművek kiállítás keretében bemutatásra kerülhetnek, mely helyéről és időpontjáról a pályázókat írásban a további érdeklődőket pedig a www.szentendre.hu honlapon értesítjük. A díjazásban részesített, illetve megvásárolt pályaművek a közlési jog tekintetében is a Kiíró tulajdonába kerülnek, azokat részben vagy egészben további ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja. A pályázó pályaműve benyújtásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy amennyiben díjazást, illetve megvételt nyer, akkor az őt megillető valamennyi anyagi szerzői jogról, továbbá bármilyen más jogcímen támasztott, a szellemi alkotással kapcsolatos jogáról, valamint tulajdoni igényéről és bármilyen jogcímen támasztott kötelmi jog igényéről a Kiíró javára a pályázati díjazás, illetve megvétel fejében lemond.

3.7. A pályázat bírálóbizottsága
A bírálóbizottság szakmai titkára Kudett Krisztina zöld referens.
A bírálóbizottság tagjai:
• Dr. Balogh Péter István, Budapesti Corvinus Egyetem, Kert- és Szabadtér Tervezési Tanszék
• dr. Ferkai András egyetemi tanár, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
• Pirk Ambrus, Kert- és Tájépítő mérnök
• Kolozs János főmérnök, Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal
• Aba Lehel főépítész, Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal

3.8. Bírálati szempontok- Szentendrei helyspecifikusság, egyediség- Fenntarthatóság, működtethetőség- Kreativitás, egyediség, minta jelleg(A kert kiviteli költségeire bruttó 2.376.200 Ft áll rendelkezésre)

4.1. Kiadásra kerülő térképek, képek:- Közműtérkép,- Helyszíni fotók

4.2. AdatlapNévTelefonszám

5. A pályázat tartalmi és formai követelményei
A terület helyrajzi száma: 8634/87A leendő szentendrei közösségi kert mérete: 900-1000 négyzetméter.A kertben legyen megfelelő közösségi tér a kertgyűlések, kerti események, oktatási programok megtartására, emellett kerten kívüli közösségi tér is szükséges.A tervezett kert legyen biztonságos.A közösségi kert az alábbi elemekből fog állni: A benyújtandó munkarészek:- Maximum 3 db látványrajz/látványkép szabadon választott technikával

• Műszaki leírás és a koncepció ismertetése (szöveges dokumentum, max. 3 oldal, 12-es betűméret, sorkizárt, másfeles sorköz stb.) – Igény esetén: magyarázó ábra, képi anyag, metszet stb.

• 2 db poszter. A poszter mérete A2. A poszter tartalmazzon egy darab M=1:200 alaprajzot. A poszter tartalmazza a koncepció fontosabb elemeinek bemutatását.
Közösségi tér, kerítés, kapu, műszaki kapu, ágyások (kiemelt, vagy dombágyások), vízhálózat, közlekedő utak, járófelületek, közös fűszerkert, komposztálók, szerszámtároló, árnyékfelületek, Az egyes elemek koncepcióterv szinten kell megtervezni.

A koncepciópályázati anyagban a kert külső környezetének kialakítására is tegyenek vázlatos javaslatokat a kert környezetbe illesztésének céljával.
A kertben legyenek közös művelésű területek, például közös fűszerkert, virágos területek, közös művelésű területek.
A kertben 25-30 darab, max. 7-8 négyzetméteres ágyás kerüljön elhelyezésre (lehet több kisebb ágyásra is felbontani),
Elhelyezkedés: Püspökmajori lakótelep, Fehérvíz utcai lakóépület előtti zöldterület

Alapadatok:
Szakma: pl.: tájépítész, építész, ipar- képzőművész, esetleg Budapesti Corvinus Egyetemi hallgató (Tájépítészeti, Kertészettudományi kar), egyéb tevékenység megnevezése

E-mail
A pályázati anyaghoz csatolva, a pályázaton részt vevőktől a következő adatokat kérjük:
• Pályázati kiírás részletes programja
• Légi fotó, vagy Google kép a területről, bejelölve a lehetséges helyszínt.
• a terület térképe, bejelölve a kert lehetséges helyszíne.
4. A pályázati hirdetmény mellékletei
• Közösségi és termelési funkció
• Esztétikai és funkcionális megfelelés
• Megvalósíthatóság

A fő bírálati szempontok az alábbiak (fontossági sorrend nélkül):
A bírálóbizottság munkáját szakértőként segíti Verseghi-Nagy Miklós Szentendre polgármestere és dr. Török Balázs városfejlesztési alpolgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt