Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Június 21. 08:59, szombat | Helyi
Forrás: Szentendrei rendőrség

Álrendőrök loptak Szentendrén - újabb trükkös módszer

Álrendőrök loptak Szentendrén - újabb trükkös módszer

Rendőrnek kiadva magukat csaptak be egy nyugdíjas asszonyt, akitől loptak is a trükkösök a minap Szentendrén. Az eset kapcsán külön felhívást tett közzé a rendőrség.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján június 17-én 9 óra körül két férfi csöngetett be egy szentendrei társasházban lakó nyugdíjashoz azzal az indokkal, hogy a rendőrségtől jöttek egy korábbi ügy miatt. A sértettnek mutattak egy keménypapírból készült igazolványt, amely alapján az idős asszony beengedte őket a lakásába. A két férfi a sértett értékei felől érdeklődött, ami gyanút ébresztett az asszonyban és kizavarta őket a lakásból, de ezt megelőzően az egyikük eltulajdonított egy Herendi porcelánt a lakásból, majd távoztak a helyszínről.

A sértett elmondása alapján az egyik férfi 30-35 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, fehér bőrű, hosszúkás arcú. A bűncselekmény elkövetésekor világos inget és világos színű nadrágot viselt. Társa egy 25-30 év körüli, 170 centiméter magas, rövid hajú, kerek arcú férfi.


Felhívás!

A rendőrt intézkedése során egyenruhája és az azon elhelyezett azonosító jelvénye, vagy szolgálati igazolványa és azonosító jelvénye igazolja. A polgári ruhában intézkedő rendőr az intézkedés megkezdése előtt szolgálati igazolványát és azonosító jelvényét felmutatja, kivéve, ha az elsődleges intézkedések megtételét lehetetlenné teszi, vagy az eredményességét veszélyezteti.

Rendőri igazolvány

Az igazolványon a „Rendőrség hivatásos állományú tagja” feliraton túl a név és rendfokozat, a baloldalon a rendőr arcképe szerepel. Az igazolvány mellett fontos a rendőr azonosító jelvénye, melynek alján minden esetben egy 5 jegyű számsor található, mely a rendőrség hivatásos állományú tagjának azonosítására szolgál.

Amennyiben a fentiektől eltérő küllemű igazolvány, illetve jelvény felmutatása mellett valaki rendőrnek adja ki magát, kérjük, tegyenek bejelentést a 107 vagy a 112 központi segélyhívószámok valamelyikén, vagy értesítsék a Szentendrei Rendőrkapitányságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.