Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Június 07. 08:14, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Húsz centiméterrel megemelik a gátat Kisoroszinál

Árvíz - Húsz centiméterrel megemelik a gátat Kisoroszinál

Kilenc méter körüli vízszintre számítanak vasárnap vagy hétfőn a közúton már megközelíthetetlen Kisorosziban, ezért pénteken újabb 20 centiméterrel, 920-ra emelik a gát magasságát, közölte a polgármester az MTI-vel.

Molnár Csaba (független) elmondta, hogy 6 órától további 30 ezer homokzsákot szállítanak ki, majd 150-en hozzálátnak az 1200 méteren futó Duna menti gát magasításához.

Mivel körülbelül ötnapos, elhúzódó tetőzésre és 9 méter körüli vízszintre számítanak, felkészültek buzgárok, szivárgások megjelenésére is, ám ezeket a helyzeteket "kezelni tudják" - tette hozzá a polgármester. Többféle forgatókönyvük is van, ám a legrosszabbról, a kitelepítésről még nem érdemes beszélni, bíznak benne, hogy a gát megtartja az áradó Dunát - mondta.

A Visegrádról Kisorosziba közlekedő kishajók nagy segítséget jelentenek, péntek hajnali 5 órakor ilyen járművön vittek alapvető élelmiszereket a községbe – tette hozzá Molnár Csaba.

A Szentendrei-sziget északi csücskében fekvő település csütörtök délelőttől csak vízi vagy légi járművel közelíthető meg, mivel az egyetlen, Tahitótfaluból oda vezető utat le kellett zárni, mert legalább egy méterrel fölötte csaphat át a folyó.

Kisoroszi az árvízi védekezés szempontjából Pest megye egyik legkritikusabb pontja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt