Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 03. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

Árvíz - Lezárják a Duna szlovákiai szakaszát a hajóforgalom előtt

Árvíz - Lezárják a Duna szlovákiai szakaszát a hajóforgalom előtt

Hétfő este hat órától a Duna egész szlovákiai szakaszán lezárják a folyót a hajóforgalom előtt a fokozódó árvízveszély miatt - közölte az MTI-vel a szlovák Állami Hajózási Felügyelet (SPS) hétfőn.

Amennyiben a folyó vízszintje a jelenlegi ütemben emelkedik, estére várhatóan eléri azt a szintet amely a gyors sodrással egyetemben nem teszi lehetővé a hajók biztonságos közlekedését” - mondta a döntés kapcsán az MTI-nek Jana Vadkertyová az SPS szóvivője.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) hétfőn napközben másodfokúról harmadfokúra minősítette át az általa korábban kiadott árvízvédelmi riasztást, ez továbbra is öt dél-szlovákiai járásban, a pozsonyi, a szenci, a dunaszerdahelyi, a komáromi járásokban, illetve az érsekújvári járás déli részében van érvényben.

Az SHMÚ fokozott árvízvédelmi készültséget rendelt el három dél-szlovákiai járásban. Ezek közül a dunaszerdahelyi járásban illetve az érsekújvári járás déli részében elsőfokú, a pozsonyi járásban pedig a másodfokú árvízvédelmi készültség a hatályos. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint a harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelésének feltételeit (850 centiméteres vízszint) a Duna Pozsonynál várhatóan már kedd délelőttig eléri és a helyzet további súlyosbodására is számítani lehet.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) által kiadott árvízvédelmi riasztások foka a folyó vízszintjének várható alakulását, az árvízvédelmi készültség foka pedig a már elért vízszintet jelzi.

Vízállás a Duna magyarországi szakaszain ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.