Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2013. Június 03. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

Árvíz - Lezárják a Duna szlovákiai szakaszát a hajóforgalom előtt

Árvíz - Lezárják a Duna szlovákiai szakaszát a hajóforgalom előtt

Hétfő este hat órától a Duna egész szlovákiai szakaszán lezárják a folyót a hajóforgalom előtt a fokozódó árvízveszély miatt - közölte az MTI-vel a szlovák Állami Hajózási Felügyelet (SPS) hétfőn.

Amennyiben a folyó vízszintje a jelenlegi ütemben emelkedik, estére várhatóan eléri azt a szintet amely a gyors sodrással egyetemben nem teszi lehetővé a hajók biztonságos közlekedését” - mondta a döntés kapcsán az MTI-nek Jana Vadkertyová az SPS szóvivője.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) hétfőn napközben másodfokúról harmadfokúra minősítette át az általa korábban kiadott árvízvédelmi riasztást, ez továbbra is öt dél-szlovákiai járásban, a pozsonyi, a szenci, a dunaszerdahelyi, a komáromi járásokban, illetve az érsekújvári járás déli részében van érvényben.

Az SHMÚ fokozott árvízvédelmi készültséget rendelt el három dél-szlovákiai járásban. Ezek közül a dunaszerdahelyi járásban illetve az érsekújvári járás déli részében elsőfokú, a pozsonyi járásban pedig a másodfokú árvízvédelmi készültség a hatályos. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint a harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelésének feltételeit (850 centiméteres vízszint) a Duna Pozsonynál várhatóan már kedd délelőttig eléri és a helyzet további súlyosbodására is számítani lehet.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) által kiadott árvízvédelmi riasztások foka a folyó vízszintjének várható alakulását, az árvízvédelmi készültség foka pedig a már elért vízszintet jelzi.

Vízállás a Duna magyarországi szakaszain ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 26. 07:00, csütörtök | Belföld

Bővült a hazai halválaszték, az árak változatlanok

Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.

2020. November 26. 06:31, csütörtök | Kék hírek

Drónnal és civil autókkal csaptak le a szabályszegőkre – VIDEÓ

Összehangolt akciót tartottak a rendőrök Siófok és Szántód vonzáskörzetében. Összesen 55 szabálysértővel szemben léptek fel.

2020. November 26. 06:00, csütörtök | Belföld

Megszűnhet a kényelmi díj a mobilfizetéseknél

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) törvényjavaslata szerint változhat a mobilfizetéssel elérhető közterületi parkolás, az autópálya használati díj,

2020. November 26. 05:00, csütörtök | Külföld

Két nőt is meggyilkoltak a nők elleni erőszak megszüntetésének napján Olaszországban

Két nőt is meggyilkoltak szerdán, a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napján Olaszországban, ahol az elmúlt időszakban emelkedett az öngyilkossággal kísért nőgyilkosságok aránya.