Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 07. 10:14, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Árvíz - Mindenkinek ki kell költöznie Leányfalu hullámteréből

Árvíz - Mindenkinek ki kell költöznie Leányfalu hullámteréből

Folyamatosan hagyják el otthonaikat a Duna leányfalui hullámterében élők, miután a 95 érintett ingatlan tulajdonosa csütörtökön megkapta a kitelepítési határozatot – közölte a község polgármestere péntek reggel az MTI–vel.

Nyíri Csaba (független) elmondta, hogy az intézkedés 296 embert érint, a házak egy része nyaraló. Sokan a felhívást követően megkezdték a költözést, néhány embert a legveszélyeztetettebb ingatlanokból a lehető leghamarabb kiköltöztettek. A katasztrófavédelem felmérése szerint éjfélkor már csak 94-en voltak a hullámtérben.
Négyen nem akarnak távozni, az önkormányzat valószínűleg segítséget kér kilakoltatásukhoz - tette hozzá a polgármester.
Nyíri Csaba közlése szerint eddig 38 érintett igényelt elhelyezést, mindannyiukat a Móricz Zsigmond általános iskola tornacsarnokában szállásolják el. A község a 11-es főútra összpontosítja az árvízi védekezést, mivel 2006-ban Tahi és Leányfalu között a Duna (714 centiméteres vízszintnél) itt csapott át az úton.
Nagyon fontos a Tildy Zoltán-híd védelme, és figyelnek a Szentendre irányában felépített három nyúlgát állapotára is – mondta.
A település folyamatos "szintezésében", a gátak magasságának meghatározásában vízügyes és katasztrófavédelmi szakemberek segítenek, a gátakon folyamatosan dolgoznak, a munkába déltől nyolcvan tűzoltó is bekapcsolódik 24 órás váltásban – tette hozzá Leányfalu polgármestere.

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk