Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 26. 08:25, szerda | Helyi
Forrás: honvedelem.hu/Snoj Péter/Fotók: Tóth László

Árvíz: teljesítették küldetésüket a katonák Szentendrén

Árvíz: teljesítették küldetésüket a katonák Szentendrén

Elvégeztétek a munkát és teljesítettétek küldetéseteket – mondta Hende Csaba a szentendrei Dunakorzón, ahol az MH Altiszti Akadémia árvízvédelmi munkálatokban részt vett 480 katonája sorakozott fel kedden.

A munkátokkal döntő mértékben járultatok ahhoz, hogy a nemzet meg tudjon védeni egy egész országrészt, minden idők legnagyobb dunai árhulláma ellen”- fogalmazott a honvédelmi miniszter.

Hende Csaba hozzátette: az árvízvédelmi feladatokban részt vettek többsége tapasztalt, több éve szolgáló katona, de voltak közöttük olyanok is, akik a készenlét első napja előtt vonultak be, azonnal a gátakon találták magukat, és tették a kötelességüket.

A honvédelmi miniszter idézte a legfrissebb közvélemény-kutatási adatokat is, amelyek szerint a megkérdezettek 92 százaléka gondolja azt, hogy a katonák kiváló helytállással védték meg a településeket az árvízveszély alatt.

Árvízi védekezés - Szentendre, katonaság

Az ünnepség végén az MH Altiszti Akadémia csapatzászlajára zászlószalagot kötöttek fel a környékbeli települések polgármesterei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.