Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Június 07. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Országos Műszaki Irányító Törzs/Fotó:MTI

Árvízi rémhírek - cáfol az irányító törzs

Árvízi rémhírek - cáfol az irányító törzs

Vészjósló pletykák kaptak szárnyra az árvízi védekezések kapcsán az országban gátszakadásról, gátátvágásról. Az Országos Műszaki Irányító Törzs azonban hangsúlyozza védművet nem adnak fel vagy vágnak át.

Számos pletyka kerint az országban gátszakadásokról, gárátvágásokról, mindezeket azonban az ár- és belvízi védekezés irányítására és összehangolására alakított Országos Műszaki Irányító Törzs cáfol.

Az árvízi védekezésben résztvevők és a védekezés irányítói megdöbbenéssel párosuló felháborodással fogadják, hogy megfeszített erőfeszítéseiket minden alapot nélkülöző rémhírek kérdőjelezik meg. A további "értesülések" keletkezésének és terjedésének megakadályozása érdekében az árvízi védekezést felelősen irányítók ismételten leszögezik: védművet, gátat fel nem adnak, védvonalat más település védelme érdekében át nem vágnak. A védekezés jelenlegi szakaszában gátszakadás nem történt. Hatósági közreműködéssel kitelepítésre nem került sor.

A védekezést irányítók arra kérik a rémhírek terjesztőit, hogy tiszteljék meg a védekezésben résztvevők embert próbáló munkáját azzal, hogy a rövidesen levonuló áradattal szemben folytatott küzdelmükhöz nyugodt körülményeket biztosítanak - a védekezéshez minden más feltétel rendelkezésre áll – olvasható a közleményben.

Csütörtökön Szentendrén is szárnyra kapott erőszakos kitelepítésekről híresztelés, melyet Diezt Ferenc polgármester cáfolt meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén