Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 29. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ásóval vágta le szomszédja fülét - 7 év börtönt kap

Ásóval vágta le szomszédja fülét - 7 év börtönt kap

Emberölés kísérlete miatt hét év börtönbüntetésre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy nagyecsedi férfit, aki egy ásóval majdnem teljesen levágta szomszédja fülét. Az ítélet nem jogerős

- tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-t. Toma Attila közleményében ismertette: a vádlott és a sértett szomszédok, akiknek kiskorú gyermekei szóváltásba keveredtek a lakóházuk előtt. A gyermekek otthon elpanaszolták sérelmeiket szüleiknek, a vádlott ezen felháborodva elindult egy ásóval a sértetthez, aki egy bottal jött ki a házból - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a vádlott azt kiáltotta szomszédjának, hogy "kettévágja a fejét". Erre a sértett a bottal megütötte a vádlott mellkasát, aki az ásóval a sértett feje felé sújtott, és majdnem teljesen levágta a jobb fülét.

A mentőket a családtagok értesítették; csak a véletlenen múlt, hogy az ütés nem közvetlenül az áldozat fejét érte, mert akár meg is ölhette volna. A sértett jobb fülkagylója csaknem teljesen leszakadt és maradandó fogyatékosságot okozott.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezést jelentett be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére