Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Január 22. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Dunakeszi Önkormányzata

Átadták a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet felújított épületét

Átadták a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet felújított épületét

A helyi lakosok és egészségügyi dolgozók régi vágya teljesült a teljes, külső felújítás megvalósulásával, hiszen a régió egyik legkorszerűbb egészségügyi intézményévé vált így az SZTK.

Január 14-én, az épület ünnepélyes átadóján Dióssi Csaba, Dunakeszi Város Polgármestere elmondta, az egészségügyi ellátás fejlesztése régóta szerepelt az önkormányzat céljai között. A Széchenyi 2020 program uniós forrásainak köszönhetően így sor kerülhetett az épület teljes külső felújítására, beleértve a nyílászárók cseréjét és a tető korszerűsítését is.

A következő lépés a belső terek felújítása lesz, amely teljes épületgépészeti átalakítást is magába foglal, ráadásul a vizesblokkok is új külsőt kapnak. A felújítások végeztével a szakrendelőben kap majd helyet a tüdőgondozó is, és remélhetőleg új rendelések indítására is lehetőség lesz.

Dióssi Csaba kiemelte, hogy a város vezetőségének mennyire fontos, hogy a város lakói az országos átlagnál magasabb szintű ellátásban részesüljenek. Ezért az önkormányzat tervbe vette az összes háziorvosi rendelő megújítását is a ciklus végéig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.