Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Június 24. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Átadták a megújult Stéger közt

Átadták a megújult Stéger közt

Június 22-én átadták Szentendrén a Stéger közt 1+1 konstrukcióban, 16 ingatlantulajdonos összefogásával és önkormányzati hozzájárulással újították fel.

A Stéger közt mintegy 120 méter hosszan aszfaltozták le, egyben a szegélykövek is felújításra kerültek.

A Stéger közi Úttársaság és az önkormányzat beruházása összesen 2 596 877 Ft-ba került, ebből 1 298 000 Ft volt az önkormányzati támogatás.

Az 1+1 akciót idén harmadik alkalommal hirdette meg a városvezetés. A programra eddig 13 utcaközösség jelentkezett, és 8 helyszínen megvalósult a program. Ezek összesen 18 millió 811 ezer Ft önkormányzati hozzájárulással újultak meg. További egy utca felújítása a nyár végén kezdődik.

A program keretében lakossági önerős út- és járdaépítésekhez, felújításokhoz igényelhető önkormányzati hozzájárulás az összköltség 50%-áig. A hozzájárulásra minden szentendrei lakó- és utcaközösség, vállalkozás pályázatot nyújthat be, mely egy adott útszakasz építése, felújítása céljából polgári jogi társaságot alakít vagy önállóan valósítja meg terveit.

Verseghi-Nagy Miklós az ünnepélyes útátadón polgármesteri köszöntőjében kiemelte, hogy a nemrég lezajlott közvélemény-kutatás is kimutatta, a válaszadók 99%-a szerint az egyik legfontosabb önkormányzati feladat a közutak továbbépítése, felújítása. Az anyagi forrásokkal jól kell gazdálkodni, és a lakossággal összefogva további hasonló sikeres projekteket lehet megvalósítani Szentendrén – foglalta össze városunk polgármestere. A jelenlévők megköszönték Petricskó Zoltán alpolgármesternek, a kerület képviselőjének a közreműködését a projekt sikeres megvalósításáért. Hörömpő Zoltán, a helyi lakosok képviselője az útépítő közösség nevében külön kiemelte, hogy a kivitelező cég, a Strabag példamutató munkát végzett.

Fotó: szentendre.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: