Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Június 04. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Átadták a Szentendrei Kormányablakot

Átadták a Szentendrei Kormányablakot

Több mint 1000 féle ügykört intézhetünk, kezdeményezhetünk, illetve kaphatunk tájékoztatást az eljárás menetéről az újonnan megnyílt szentendrei hivatalban.

Pest megye huszadik kormányablaka nyílt meg Szentendrén. A Szentendrei Kormányablak átadóján részt vett Tarnai Richárd Pest Megyei Kormánymegbízott, Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár és Verseghi-Nagy Miklós, a város polgármestere is.

Ünnepélyes keretek között adták át június 2-án az egykori honvédségi HEMO művelődési házból átalakított korszerű közigazgatási központot Szentendrén. Egyszerű és magas szakmai színvonalon folyó ügyintézést, továbbá elégedett ügyfeleket szeretne az állam, ezért a jelenleg intézhető közel másfél ezer ügy mellé további háromszáz ügytípus kerül a kormányablakokhoz.

Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár megnyitó beszédében elmondta: minden olyan törekvésükben számíthatnak rá a szentendrei polgárok, vállalkozók, városvezetők, amivel gyarapítják, szépítik, élhetőbbé teszik e várost. „Magyarország Kormánya „Jó Állam” programjának köszönhetően ezen a helyen is, - a többi kormányablakhoz hasonlóan - nemcsak gyorsan és egyszerűen, hanem jórészt már költségmentesen lehet elintézni az ezerféle állampolgári és céges ügyet.” – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár ünnepi beszédében felhívta a figyelmet, hogy Pest megye kiemelt jelentőségű mind az ügyfél, mind az ügyirat forgalom szempontjából.

A kormányablakokban intézhető legjellemzőbb ügycsoportok a személyi igazolvánnyal kapcsolatos feladatok, a járműnyilvántartással és a vezetői engedéllyel kapcsolatos feladatok, a kormányablakok hatáskörébe tartozó, illetve abba nem tartozó ügyekben tájékoztatás nyújtása, továbbá a lakcímigazolvánnyal és a családtámogatással kapcsolatos feladatok.

A Szentendrei kormányablak a Járási Hivatal épületében a Dózsa György út 8. szám alatt található.

Nyitva tartás:
Hétfő: 7:00-17:00
Kedd, Csütörtök: 8:00-18:00
Szerda: 8:00-20:00
Péntek: 8:00-16:00

Fotó: TV Szentendre

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt