Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Április 12. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Átcsoportosítással tartható a gátépítés üteme

Átcsoportosítással tartható a gátépítés üteme

Nem sikerült az eredeti tervek szerint haladnia a kivitelezőnek a gátberuházással, köszönhetően az időjárásnak, de ezzel együtt nem csúszik az átadás határideje. A héten újabb területeken folytatódik a gátépítés.

A tesztelés után előbb a hideg, a havazás, majd a sár hátráltatta kissé a munkákat a gátépítésen, az eredetileg beütemezett feladatok közül így néhányat át kell csoportosítani ahhoz, hogy ne csússzon az őszi átadás. A rendkívüli időjárást követően azonban ezt a kivitelező megteszi, így jelenleg úgy tűnik, hogy tartható a kitűzött határidő.

A szakemberek már teljesen elbontották a régi gátat a Péter Pál utcáig, a szakaszon így látszik, hogy milyen is lesz a rálátás a Dunára, illetve a Dunáról a városra. Ezzel párhuzamos elkezdődött a szivárgórendszer építése is. A kivitelező szerint ez a fázis porolással és zajjal jár, végeztével viszont nyár elején már birtokba vehetjük a megújult sétányt.

Az esetleges tavaszi árvíz ellen a töltés elbontása miatt már a mobil árvízvédelmi fal védi majd a várost. A következő pár hétben azonban még nem várható jelentős vízszint-emelkedés a Dunán. Már előtte, április közepén a kivitelező terheléspróbát tart a mobil árvízvédelmi falon valamint ezzel párhuzamosan zajlik majd a felállításán dolgozók kiképzése.

gátépítés, gátberuházás, mobilgát, Szentendre,

Mindemellett jövő héten új területeken is elkezdődik a munka. Így egyebek közt továbbépül a szervizút a Bükkös patak irányába és a 4-es szakaszon, a köszöntőszobor és a patak között, valamint elkezdi a kivitelező a résfalépítési munkákat is.

A szakemberek lezárják, majd elbontják a patak utáni rövid kerékpárút és gyalogjárda szakaszát, ahol előbb kiépítik a résvezető gerendát, a későbbiekben pedig a patakig a sétányt. Mivel a résfalépítési munkákhoz további területekre lesz szüksége a kivitelezőnek, ezért a patak túloldalán található parkolót is lezárja, így a környező kis utcák a korzó felől nem lesznek megközelíthetők.

Mindezek után elkezdődhet majd a gát megerősítése a Bükkös patak két partján, valamint a Postás strand irányába is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén