Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 26. 09:04, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Autósok, biciklisek, gyalogosok - ismét fokozott rendőri ellenőrzés útjainkon

Autósok, biciklisek, gyalogosok - ismét fokozott rendőri ellenőrzés útjainkon

Az autósokat, a kerékpárosokat és a gyalogosokat is kiemelten ellenőrzik Pest megye egész területén a rendőrök a héten. Az akció péntekig tart, közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a hétfőn kezdődött, péntek éjfélig tartó razziáról a PMRFK vezetőjének rendészeti helyettese döntött. A fokozott ellenőrzés célja a közlekedési balesetek megelőzése, a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása – közölte a szóvivő.

Külön figyelmet fordítanak a gyalogosokra és a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-szabályok betartására. Az autóvezetők, valamint az utakon egyre nagyobb számban megjelenő biciklisek esetleges alkoholfogyasztása mellett a láthatósági és egyéb biztonsági eszközöket, kerékpáros tartozékokat is ellenőrizhetik a rendőrök.

Az akció során bárkit igazoltathatnak, szükség esetén átvizsgálhatják a ruházatot, az autót, s lefoglalhatják a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket és anyagokat is - tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.