Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2020. Január 07. 20:31, kedd | PR

Az albérletek árnyoldala az azonnali felmondás

Az albérletek árnyoldala az azonnali felmondás

Mit tehetünk, ha a főbérlőnk a megállapodásban rögzített kiköltözési idő helyett egyik napról a másikra távozásra kér minket? Van néhány dolog, ami segíthet, hogy kezeljük az ehhez hasonló helyzeteket.

A kialakult ingatlanbuborékban minden mozgásban van. Lakások cserélnek gazdát sokszor néhány órán belül, és ezzel együtt emberek élete is ilyen sebességgel változik, hiszen sokszor a még lakott ingatlanokat adják így el. Ilyen esetben előfordulhat, hogy az új tulajdonos a bérlők nélkül kívánja használni vagy hasznosítani a megvásárolt ingatlant, így a bérlőknek hirtelen költözniük kell.
A bérleti szerződés fontossága
Mindig érdemes előre gondolkodni. Ha nincs is tudomásunk arról, hogy a bérelt ingatlant a tulajdonos el kívánja majd adni, érdemes a bérleti szerződésbe beilleszteni egy erre vonatkozó passzust, amiben rögzítjük a minimális kiköltözési időt abban az esetben is, ha az ingatlan gazdát cserélne. A tulajdonos ebben az esetben csak olyan határidővel jelölheti meg a birtokbaadás napját, ami ezt figyelembe veszi.

Kríziskezelés

Ha a krízis ellenére sikerült gyorsan új albérletet találni, akkor még hátra van a költöztetés kérdése. Igen nehéz céget találni, aki vállalja az express költöztetést várakozás nélkül, azonnali hatállyal, de nem lehetetlen. Minimálisan néhány nap, de inkább néhány hét az általános vállalási idő belföldi költözésnél is. Ez jóval hosszabb lehet nemzetközi költözések esetén.

A költöztetést különösen érdemes profi cégre bízni, ha bútorszállításra és lomtalanításra is szükség van. A bútorok mozgatása egyrészt megfelelő szakértelmet, másrészt pedig eszközöket is izomerőt igényel, ami nem áll rendelkezésre, ha csak egy teherautót bérelünk, vagy tehertaxi szolgáltatást veszünk igénybe. Az esetlegesen keletkezett kár nagyobb lehet, mint amit a profi szolgáltatónak kifizetünk.Családi összefogás

A család és a barátok bevetése a csomagolásban és dobozoláskor ugyanakkor nagy segítségünkre lehet. Egy átlagos háztartás bedobozolása egy személy részére napokba, de inkább hetekbe telik. Ha rendelkezésre állnak baráti segítő kezek, akkor az idő jelentősen lecsökkenthető.

Érdemes ugyanakkor kikérni a költöztető cég tanácsát a csomagolás módjáról és a csomagolóanyagokról, mert sok hasznos ötletet tudnak adni. Ennél még hatékonyabb és biztonságosabb lehet, ha a profi költöztető céget bízzuk meg bútoraink szétszerelésével, és fontosabb értéktárgyaink, ingóságaink szakszerű becsomagolásával és dobozolásával. Ezáltal elkerülhető, hogy a kialakult kellemetlen helyzetben még értékeink, háztartási gépeink sérülése miatt is újabb kiadásokba, veszteségekbe kerüljünk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 17:49, kedd | PR

Az ISO minősítés és a jól működő vállalatirányítás

Egy vállalat irányítása komoly feladat. Számos részterület alkotja a rendszer egészét, melyekre elengedhetetlen odafigyelni.

2020. Április 07. 17:41, kedd | PR

A gázkazán valóban veszélyes?

A szén-monoxid mérgezés valós probléma. Minden évben számos esetről hallani, ahol ez okozott halált.

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.