Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 07. 20:31, kedd | PR

Az albérletek árnyoldala az azonnali felmondás

Az albérletek árnyoldala az azonnali felmondás

Mit tehetünk, ha a főbérlőnk a megállapodásban rögzített kiköltözési idő helyett egyik napról a másikra távozásra kér minket? Van néhány dolog, ami segíthet, hogy kezeljük az ehhez hasonló helyzeteket.

A kialakult ingatlanbuborékban minden mozgásban van. Lakások cserélnek gazdát sokszor néhány órán belül, és ezzel együtt emberek élete is ilyen sebességgel változik, hiszen sokszor a még lakott ingatlanokat adják így el. Ilyen esetben előfordulhat, hogy az új tulajdonos a bérlők nélkül kívánja használni vagy hasznosítani a megvásárolt ingatlant, így a bérlőknek hirtelen költözniük kell.
A bérleti szerződés fontossága
Mindig érdemes előre gondolkodni. Ha nincs is tudomásunk arról, hogy a bérelt ingatlant a tulajdonos el kívánja majd adni, érdemes a bérleti szerződésbe beilleszteni egy erre vonatkozó passzust, amiben rögzítjük a minimális kiköltözési időt abban az esetben is, ha az ingatlan gazdát cserélne. A tulajdonos ebben az esetben csak olyan határidővel jelölheti meg a birtokbaadás napját, ami ezt figyelembe veszi.

Kríziskezelés

Ha a krízis ellenére sikerült gyorsan új albérletet találni, akkor még hátra van a költöztetés kérdése. Igen nehéz céget találni, aki vállalja az express költöztetést várakozás nélkül, azonnali hatállyal, de nem lehetetlen. Minimálisan néhány nap, de inkább néhány hét az általános vállalási idő belföldi költözésnél is. Ez jóval hosszabb lehet nemzetközi költözések esetén.

A költöztetést különösen érdemes profi cégre bízni, ha bútorszállításra és lomtalanításra is szükség van. A bútorok mozgatása egyrészt megfelelő szakértelmet, másrészt pedig eszközöket is izomerőt igényel, ami nem áll rendelkezésre, ha csak egy teherautót bérelünk, vagy tehertaxi szolgáltatást veszünk igénybe. Az esetlegesen keletkezett kár nagyobb lehet, mint amit a profi szolgáltatónak kifizetünk.



Családi összefogás

A család és a barátok bevetése a csomagolásban és dobozoláskor ugyanakkor nagy segítségünkre lehet. Egy átlagos háztartás bedobozolása egy személy részére napokba, de inkább hetekbe telik. Ha rendelkezésre állnak baráti segítő kezek, akkor az idő jelentősen lecsökkenthető.

Érdemes ugyanakkor kikérni a költöztető cég tanácsát a csomagolás módjáról és a csomagolóanyagokról, mert sok hasznos ötletet tudnak adni. Ennél még hatékonyabb és biztonságosabb lehet, ha a profi költöztető céget bízzuk meg bútoraink szétszerelésével, és fontosabb értéktárgyaink, ingóságaink szakszerű becsomagolásával és dobozolásával. Ezáltal elkerülhető, hogy a kialakult kellemetlen helyzetben még értékeink, háztartási gépeink sérülése miatt is újabb kiadásokba, veszteségekbe kerüljünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.