Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 11. 13:53, kedd | PR

Az autópálya-matrica vásárlás legpraktikusabb módja

Az autópálya-matrica vásárlás legpraktikusabb módja

Bár úgy tűnhet, hogy a matricákat a benzinkúton a legegyértelműbb megvásárolni. Valóban, ha épp tankolni megyünk egy utazás előtt, akkor könnyebb a fizetéskor megvenni a megfelelő autópálya-matricát.

Akkor mi szól az online vásárlás mellett?

Először is az, hogy nem kell elmenni egy benzinkútra, hogy megvehessük a matricát, hiszen ezt online bárhol és bármikor megtehetjük.

Illetve a benzinkutakon megvásárolható matricákkal kapcsolatban felmerül az a probléma, hogy kifakul a hőpapírra nyomtatott tinta. Így lényegében, ha évekre visszamenőleg esetleg bekérik ellenőrzés miatt a hatóságok a matricát, nehéz lesz felismerni rajta az információkat, ha egyáltalán látszik még belőlük valami. Ezért azt tanácsoljuk, ha valaki így vesz matricát, amint teheti, fénymásolja le, és azt tűzze hozzá az eredeti matricához, és így őrizze meg.

Miért előnyös az online autópálya-matrica vásáslás?

Autópálya-matricát benzinkutakon kívül a NÚSZ Zrt. szolgáltatásaiban, ügyfélszolgálati irodáiban, partnereinél és a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál lehet vásárolni, így a www.autopalyamatrica.hu oldalt bátran használhatjuk matricavásárlásra és további fontos híreket és információkat is találunk az oldalon az e-matricákkal kapcsolatban.

Az SMS-ben vásárolt autópálya-matrica visszaigazoló üzenetét bármikor kitörölhetjük a telefonunkból, vagy ha történik valami a készülékkel, akkor előfordulhat, hogy elveszik az SMS, a jogosultság adatait tartalmazó igazolást viszont nem lehet pótolni.

Ezért egyszerűbb, praktikusabb és bizonyos szempontból biztonságosabb is e-matricát vásárolni, az autopalyamatrica.hu oldalon. Egyrészt ellenőrizhetjük a megadott adatokat, mielőtt elindítjuk a fizetést, másrészt elég a visszaigazoló e-mailt megőriznünk online postafiókunkban, és ha véletlenül kitöröljük, újra kérhetjük azt, ha az autopalyamatrica.hu oldalról vásároltuk meg.

Ráadásul az autopalyamatrica.hu oldalon megvásárolt matricák érvényességét lekérdezhetjük a felületükön, ha esetleg nem tudjuk biztosan mikor „jár le” a matricánk időbeli érvényessége.

Autópálya-matrica árak 2021-ben

D1 díjkategóriában: a heti (10 napos) autópálya-matrica 3 640 Ft, a havi 4 960 Ft, az éves 44 660 Ft, a megyei (megyénként) 5 200 Ft-ba kerül. A D1M kategória árai a következők: heti matrica 1 530 Ft, havi 2 600 Ft, éves matrica 44 660 Ft, féléves 29 820 Ft, a megyei matrica ára megyénként szintén 5 200 Ft.

A D2 díjkategóriában a heti autópálya-matrica 7 270 Ft, a havi 9 930 Ft, az éves matrica 44 660 Ft, míg a megyei 10 390 Ft. A B2 kategória árai a következőképpen alakulnak: a heti matrica 16 110 Ft, havi matrica 22 830 Ft, az éves 207 770 Ft, és a megyei matrica 20 780 Ft.

Az U díjkategóriában a heti matrica ára 3 640 Ft, a havi matrica 4 970 Ft, az éves matrica 44 660 Ft és a megyei autópálya-matrica 5 200 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 21. 10:33, péntek | PR

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.