Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 08. 08:07, kedd | Belföld
Forrás: InfoVáros | Szigetvári Viktor

Az Együtt-PM önállóan politizál

Az Együtt-PM önállóan politizál

Semmilyen kompromisszumot nem kötünk a frakcióalakításért

Bár az országgyűlési képviselőválasztásoknak még nincs hivatalos eredménye, az előzetes számítások szerint az a legvalószínűbb, hogy az Együtt-PM jelöltjei közül négyen kerülnek be az új országgyűlésbe, így nincs meg a frakció alakításához szükséges törvényi létszám.
A választást követő napokban többféle találgatás is napvilágot látott arról, hogy az Együtt-PM milyen megoldással tudja ötfősre bővíteni politikusai létszámát, hogy önálló képviselőcsoportot alakíthasson. Ezek az - egyébként jogszerű - megoldások kivétel nélkül olyan forgatókönyveket feltételeznek, amelyek fontos kompromisszumok megkötésén alapulnának: az Együtt-PM-nek súlyos engedményeket kellene tennie a programja és/vagy a politikai identitása vonatkozásában.
Az Együtt-PM ilyen kompromisszumokat többé nem hajlandó megkötni. Elveinkből, önállóságunkból nem engedünk - ez számunkra április 6-a talán legnagyobb tanulsága.
E döntésünk mellett akkor is következetesen kiállunk, ha az azzal a következménnyel jár, hogy az új országgyűlésben csupán független képviselőként dolgozhatnak majd a politikusaink.
A jelenlegi politikai helyzetben az tehát a legvalószínűbb, hogy az Együtt-PM önálló frakció nélkül, alapvetően a parlamenten kívüli eszközök használatával fog hozzá ahhoz, hogy eredeti politikai célkitűzését, a korszakváltást megvalósítsa Magyarországon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk