Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Április 02. 14:08, péntek | PR

Az eladó telkek különböző lehetőségei

Az eladó telkek különböző lehetőségei

Napjainkban sok szó esik lakások, házak, irodák, vagy épp raktárak vásárlásáról és bérléséről. Ezek mellett sokszor némiképp háttérbe szorulnak az eladásra kínált telkek, holott a kínálat ezekből is bőséges.

A megvásárolható területek sokfélék és közel sem mindegy, milyen célra is használnánk őket.

A házépítés kérdése

Napjainkban a készen kapottság az élet szinte minden területén jelen van. A cél, hogy a lehető legkisebb energiabefektetéssel hozzájussunk az általunk kívánt termékekhez és javakhoz. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a világ gyorsulásával mindenre kevesebb idő jut, tehát nem véletlen, hogy mindenki igyekszik a rapid megoldásokat választani. Nincs ez másként az ingatlanpiacon sem, ahol szintén számos kész lehetőség várja a potenciális vevőket.

Legyen szó lakásokról, házakról, vagy akár irodákról, a kivitelezések szinte folyamatosan zajlanak, így aki új otthont keres, esetleg cégét költöztetné egy impozáns helyre bőséges kínálatból válogathat. Ez a felgyorsult tempó azonban némiképp háttérbe szorít egy olyan munkafolyamatot, mely régen jóval magától értetődőbb volt. Ez pedig nem más, mint a házépítés. Egy otthon, vagy üzleti épület felhúzása természetesen sok nyűggel jár, ám a végeredmény abszolút a mi ízlésünket tükrözi majd. Ám ne szaladjunk ennyire előre, hiszen mindennek az alapja egy terület, ahol felépíthetjük ingatlanunkat. Szerencsére az eladó telkek piaca minden igényre kínál megoldásokat.

Eltérő célok, hasonló lehetőségek

A házépítés kérdéskörét problémás lenne csupán a lakóházakra leszűkíteni, hiszen más célokkal is épülhetnek ingatlanok. Napjainkban az irodákra és a különböző gazdasági, ipari épületekre is nagy szükség van. Az eladó telkek között mindenre találunk opciót, ám fontos, hogy megfelelően válogassunk és ne keverjük a szezont a fazonnal. A hirdetések nagy segítségünkre vannak, hiszen határozottan jelzik, hogy az adott eladó telek milyen beépítési formára, lehetőségekre alkalmas.
Ennek elsődleges szempontja a telkek elhelyezkedése, hiszen értelemszerűen lakóövezetben nem kínálnának ipari tevékenységre alkalmas területet. Ugyanakkor nem csak ebben, hanem a méretben is komoly különbségek mutatkoznak. Egy több ezer négyzetméteres telek például teljesen fölösleges lenne egy családi ház számára, hacsak nem tervezzük megművelni a fennmaradt földterületet. A várostervek manapság már jól körülhatárolt parcellákkal dolgoznak, ezáltal pont annyi helyet hagyva a lakóépületeknek, amennyi még teret enged egy hangulatos kertnek, ám nem fölöslegesen nagy és azonosíthatatlan alakú.

Támogatott jövő

Bár – ahogy említettük – a házépítés ma már kevésbé egyértelmű döntés, az eladó telkeket böngészve mindenképpen gondoljunk arra, hogy talán soha nem volt annyi kedvező támogatási lehetősége a családosoknak, mint manapság. Az elérhető, akár kamatmentes, vissza nem térítendő hitelek nagyban megkönnyítik az elindulást és legalább a házépítés első fázisaiban nagy segítségünkre lehet.

Ha más nem, kalkulálhatunk úgy, hogy a felvehető támogatás a terület árát bőségesen fedezi. Ha eladó telket keresünk, mérjük fel tehát reálisan az igényeinket és tájékozódjunk az elérhető pénzügyi lehetőségekről, hiszen ha ezt a két faktort helyesen alkalmazzuk, máris elhelyeztük az első téglákat jövőnk szilárd falában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.