Városlista
2022. június 29, szerda - Péter, Pál

Hírek

2021. Április 02. 14:08, péntek | PR

Az eladó telkek különböző lehetőségei

Az eladó telkek különböző lehetőségei

Napjainkban sok szó esik lakások, házak, irodák, vagy épp raktárak vásárlásáról és bérléséről. Ezek mellett sokszor némiképp háttérbe szorulnak az eladásra kínált telkek, holott a kínálat ezekből is bőséges.

A megvásárolható területek sokfélék és közel sem mindegy, milyen célra is használnánk őket.

A házépítés kérdése

Napjainkban a készen kapottság az élet szinte minden területén jelen van. A cél, hogy a lehető legkisebb energiabefektetéssel hozzájussunk az általunk kívánt termékekhez és javakhoz. Ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a világ gyorsulásával mindenre kevesebb idő jut, tehát nem véletlen, hogy mindenki igyekszik a rapid megoldásokat választani. Nincs ez másként az ingatlanpiacon sem, ahol szintén számos kész lehetőség várja a potenciális vevőket.

Legyen szó lakásokról, házakról, vagy akár irodákról, a kivitelezések szinte folyamatosan zajlanak, így aki új otthont keres, esetleg cégét költöztetné egy impozáns helyre bőséges kínálatból válogathat. Ez a felgyorsult tempó azonban némiképp háttérbe szorít egy olyan munkafolyamatot, mely régen jóval magától értetődőbb volt. Ez pedig nem más, mint a házépítés. Egy otthon, vagy üzleti épület felhúzása természetesen sok nyűggel jár, ám a végeredmény abszolút a mi ízlésünket tükrözi majd. Ám ne szaladjunk ennyire előre, hiszen mindennek az alapja egy terület, ahol felépíthetjük ingatlanunkat. Szerencsére az eladó telkek piaca minden igényre kínál megoldásokat.

Eltérő célok, hasonló lehetőségek

A házépítés kérdéskörét problémás lenne csupán a lakóházakra leszűkíteni, hiszen más célokkal is épülhetnek ingatlanok. Napjainkban az irodákra és a különböző gazdasági, ipari épületekre is nagy szükség van. Az eladó telkek között mindenre találunk opciót, ám fontos, hogy megfelelően válogassunk és ne keverjük a szezont a fazonnal. A hirdetések nagy segítségünkre vannak, hiszen határozottan jelzik, hogy az adott eladó telek milyen beépítési formára, lehetőségekre alkalmas.
Ennek elsődleges szempontja a telkek elhelyezkedése, hiszen értelemszerűen lakóövezetben nem kínálnának ipari tevékenységre alkalmas területet. Ugyanakkor nem csak ebben, hanem a méretben is komoly különbségek mutatkoznak. Egy több ezer négyzetméteres telek például teljesen fölösleges lenne egy családi ház számára, hacsak nem tervezzük megművelni a fennmaradt földterületet. A várostervek manapság már jól körülhatárolt parcellákkal dolgoznak, ezáltal pont annyi helyet hagyva a lakóépületeknek, amennyi még teret enged egy hangulatos kertnek, ám nem fölöslegesen nagy és azonosíthatatlan alakú.

Támogatott jövő

Bár – ahogy említettük – a házépítés ma már kevésbé egyértelmű döntés, az eladó telkeket böngészve mindenképpen gondoljunk arra, hogy talán soha nem volt annyi kedvező támogatási lehetősége a családosoknak, mint manapság. Az elérhető, akár kamatmentes, vissza nem térítendő hitelek nagyban megkönnyítik az elindulást és legalább a házépítés első fázisaiban nagy segítségünkre lehet.

Ha más nem, kalkulálhatunk úgy, hogy a felvehető támogatás a terület árát bőségesen fedezi. Ha eladó telket keresünk, mérjük fel tehát reálisan az igényeinket és tájékozódjunk az elérhető pénzügyi lehetőségekről, hiszen ha ezt a két faktort helyesen alkalmazzuk, máris elhelyeztük az első téglákat jövőnk szilárd falában.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 17. 08:00, péntek | PR

NATO kompatibilis a Jánosik Kft

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél.

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 13. 08:51, péntek | PR

Töretlenül nőnek az ingatlan árak Szentendrén 2022-ben is

2021-ben és 2022 elején is a gyors ingatlan áremelkedés jellemezte Magyarországot. A gyors áremelkedés kiemelkedően volt érezhető Budapesten és az agglomerációjában és Debrecenben.