Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Június 01. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: PMK

Az én Szentendrém – városismereti vetélkedő

Az én Szentendrém – városismereti vetélkedő

Városismereti vetélkedőt rendez a Pest Megyei Könyvtár, a megmérettetésre pedig június 15-ig regisztrálhatnak az érdeklődők. Felhívás!

Ismered Szentendrét? Érdekel a város története? Szeretsz barangolni kanyargós utcáin, rácsodálkozni rejtett kincseire, műemlékeire, nevezetességeire? Szívesen búvárkodsz a könyvtárban vagy szörfölsz az interneten? Netán ügyesen fotózol, videózol? Vannak személyes történeteid, élményeid a város múltjáról? Akkor ez pont neked szól. Jelentkezz, és nyerd meg az értékes nyeremények valamelyikét!

A többfordulós verseny során a résztvevők feladatai:

helytörténeti totó kitöltése
ismert szentendrei helyszínekhez kapcsolódó kérdések megválaszolása
kutatás, esszéírás „Az én Szentendrém” címmel

► Az első fordulóban egy 32 kérdésből álló totót töltenek ki a versenyzők. Ez egy feleletválasztós kérdéssor, melyet a könyvtárban, a regisztrációval egy időben lehet megkapni. A kérdéseket Máté György „Olvasnivaló Szentendréről, szentendreiekről” című könyvéből válogattuk. Beszerezhető (a résztvevők kedvezményes áron meg is vásárolhatják) könyvtárunkban. A kitöltött feladatlapokat szintén a könyvtárban lehet leadni, július 15-ig.

► A második forduló feladatai ismert szentendrei helyszínek bejárásával lesznek teljesíthetők. Ehhez néhány sétát, kisebb kirándulást kell majd tenni a városban. Leadási határidő: augusztus 29.
Ezen a hétvégén – a Szentendre Éjjel-Nappal rendezvény idején – helytörténeti programot rendezünk, könyvtárosok által vezetett városismereti sétával, vetített képes előadással. Ide a vetélkedő résztvevőit hívjuk meg, de minden érdeklődőt szeretettel várunk. Ekkor hozzuk nyilvánosságra a harmadik forduló feladatait.

► A harmadik forduló feladatsorának megoldásához egy kis kutatómunkára lesz szükség, plusz sok fantáziára. Ám a kérdésekre nem lesz nehéz válaszolnia annak, aki ismeri a bibliográfiánkban szereplő könyveket (a könyvtárban ezeket külön polcra rendezzük), látogatja honlapunkat (www.pmk.hu) és blogunkat (http://pemete.blog.hu). A döntőbe jutottaknak végül egy rövid esszében, képsorozatban vagy kisfilmben (szabadon választható) kell megfogalmazniuk Szentendréhez fűződő viszonyukat. Leadási határidő: szeptember 26.

A döntőt 2014 októberében tartjuk, az Országos Könyvtári Napok keretében. A záró programot játékos feladatok, villámkérdések, valamint elismert és népszerű helytörténészek előadásai színesítik.

Regisztráció június 15-ig a Pest Megyei Könyvtárban: Szentendre, Pátriárka utca 7.
Részletek a honlapon: www.pmk.hu
Korhatár nincs!
Jelentkezz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára