Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az EU finanszíroz tíz magyar fejlesztésből kilencet

Az EU finanszíroz tíz magyar fejlesztésből kilencet

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szombaton, immár második alkalommal rendezi meg az európai uniós fejlesztések nyílt napját, amelyen országszerte több mint 60, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztést mutatnak be a közönségnek - mondta Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kiemelt fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára pénteken.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) budapesti központjában tartott sajtótájékoztatón Csepreghy Nándor kiemelte: a 2007 és 2013 közötti fejlesztési periódusban Magyarországnak 8200 milliárd forintnyi fejlesztési forrás állt rendelkezésére, és az utóbbi években mintegy 14 ezer beruházás indult az uniós forrásoknak köszönhetően. Hozzátette: a fejlesztések nagyon is kézzelfoghatóak, és annak érdekében, hogy az emberek megismerhessék ezeket, már második alkalommal rendezik meg az uniós fejlesztések nyílt napját - 'séta a kulisszák' mögött jelszóval. Az európai uniós források nélkülözhetetlenek Magyarország fejlesztésében: az országban megvalósuló 10 fejlesztés közül 9-et az EU finanszíroz - hívta fel a figyelmet a helyettes államtitkár.

A több mint 60 helyszínen mutatják be a különböző fejlesztéseket, szombaton ingyenesen vagy kedvezményes belépőjegy megvásárlásával látogathatók.
Burány Béla, az OMSZ főigazgatója hangsúlyozta: az idén 65 éves mentőszolgálatnál jelenleg három nagyobb projekt van, amelyek összesen közel 15 milliárd forintból valósulnak meg. Ezek keretében fejlesztik többek között a sürgősségi ellátást és a mentésirányítási rendszert, valamint bővítik gépjárműparkjukat, melyek segítik a mentőszolgálat 21. századba való átlépését.

A projekt keretében 60 mentőállomást korszerűsítenek, 22 új mentőállomást építenek, bővül az oktatási és orvostechnikai eszközpark, és várhatóan 200 új mentőautót is beszereznek - derül ki az OMSZ közleményéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során