Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 02. 16:01, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Balul elsült robbantás Szászmedgyesen | Videó

Balul elsült robbantás Szászmedgyesen | Videó

Kis híján tragédiába torkollott egy használaton kívüli víztorony robbantásos lebontása az erdélyi Szászmedgyesen.

A több mint harminc méter magas víztornyot csütörtökön délután próbálta robbantással lebontani egy erre szakosodott cég. A mediasinfo.ro helyi portál közlése szerint a kísérlet balul sült el. A betonkolosszus nem függőlegesen omlott össze, hanem eldőlt, és maga alá temette egy szomszédos magánház melléképületét. Az óriási méretű "betongomba" egyes elemei egy méterre csapódtak be a szomszédos lakóháztól. A robbantásnak nem voltak áldozatai, a környék lakói csupán megijedtek.
A szászmedgyesi hírportál szerint a bontást végző cég csak néhány apró falragasszal tájékoztatta a lakosságot a tervezett robbantásról. Csak a véletlenen múlott, hogy a torony nem temette maga alá a szomszédos ház egyik lakóját, aki nem sokkal a robbantás előtt még a később porrá zúzott műhelyben tartózkodott.
Romániában megannyi portál átvette egy szászmedgyesi lakos amatőr felvételét a robbantásról. Ezen jól látható, hogy a felrobbantott víztorony közelében elhaladó úton nem állították le a forgalmat, megannyi járókelő meglehetősen közelről nézte végig a torony eltűnését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).