Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. November 13. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Barcsy Jenőre emlékezve

Barcsy Jenőre emlékezve

Barcsay Jenő tiszteletére Jenő-napi megemlékezést rendez pénteken a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága – Ferenczy Múzeum, a Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány és a Kónya házaspár Szentendrén.

November 16-án, pénteken 17 órakor Jenő-napi megemlékezés várja az érdeklődőket a Dumtsa Jenő utca 10 szám alatti Barcsay Gyűjteménybe, ahol a vendégeket Kálnoki-Gyöngyössy Márton egyetemi docens, megyei múzeumigazgató köszönti. Majd beszédet mond Török Balázs Szentendre alpolgármestere, ezt követően pedig 17 óra 15 perctől Feledy Balázs művészei író és Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászművész közösen emlékezik meg Barcsay Jenőről, Kossuth-díjas magyar festőről, grafikusról és művésztanárról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Hszi Csin-ping: Kína és Magyarország mindig barátok voltak

Kína és Magyarország mindig barátok voltak, de történelmük során most a legjobb a kapcsolat a két ország között - jelentette ki Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke csütörtökön Budapesten.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Belföld

Orbán Viktor: támogatjuk a kínai békekezdeményezést

Támogatásáról biztosította az ukrajnai konfliktus lezárását célzó kínai békekezdeményezést csütörtökön, a Hszi Csin-ping kínai államfővel közösen tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor miniszterelnök.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.