Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 03. 16:07, vasárnap | PR
Forrás: (x)

Barkács munkákhoz csakis dugattyús kompresszor

Barkács munkákhoz csakis dugattyús kompresszor

A kompresszorok kínálata nagy vonalakban vizsgálva két szegmensre oszlik: az ipari célokra is alkalmas, illetve a hobbi- és barkács célokra javasolt készülékekre.

A területek alapján éles kontraszt rajzolódik ki, ám természetesen minden készülék megtalálja a maga helyét.

Megosztott kínálat

Ahogy tehát a bevezetőben is említettük, a kompresszorok piaca két részre osztott. Habár az évek során sok különféle termék megfordult a polcokon, technológiák jöttek és mentek, tartósabban két termékcsoport tudta megvetni a lábát a kínálatban. Ez persze annak tükrében abszolút érthető, hogy e két kompresszor-család is képes megfelelni az összes vásárlói igénynek. Mindkét típus más és más területen alkalmazható ideálisan. A dugattyús kompresszorok és a csavarkompresszorok is megtalálják a maguk helyét a kínálatban.

A szakmai konszenzus szerint a fő különbség – eltekintve a működési elvtől – az, hogy míg a csavarkompresszorok az ipari alkalmazásokra ajánlottak, addig a dugattyús kompresszorok inkább a hobbi- és barkács célokat elégíthetik ki. Ez természetesen okkal alakult így, hiszen az említett működésbeli különbségek a teljesítményben is megmutatkoznak. Érdemes lehet ugyanakkor megvizsgálni azt, hogy miért éppen a dugattyús kompresszor lett a kisebb léptékű felhasználók kedvence. A teljesítmény ugyanis nem minden, ilyen célokra pedig egy ilyen készülék is remekül megfelel. Lássunk három szempontot, mely okán ide tagozódott be a termékcsoport.

1. A szükséges minimum

Bár ez a kifejezés némiképp félrevezető lehet, a dugattyús kompresszorok esetén semmiképpen sem negatívumként értendő. Tekintve, hogy a ház körüli barkács célokra nem szükséges hatalmas mennyiségben előállítani a sűrített levegőt, a készülékek tökéletesen teljesítik az elvárásokat. Működtetésük egyszerű, a kompresszorok mobilisak, több helyen is bevethetők, a sűrített levegőellátás pedig a kellő mértékben biztosított lesz. Ha hobbi célokra keresünk kompresszort, a dugattyús készülékek jelentik a megoldást.

2. Kiváló ár/érték arány

A dugattyús kompresszorok általában is, de a csavarkompresszorok képest főleg az olcsóbb árkategóriába tartoznak. Ez nagyban köszönhető konstrukciójuknak és egyszerű működési elvüknek. A dugattyúkkal történő levegősűrítés lényegében a legegyszerűbb megoldás. Bár a teljesítmény szempontjából nem veheti fel a versenyt a csavarkompresszorokkal, a célközönséget bőven képes kiszolgálni. Alacsonyabb beszerzési ára mellett pedig a fenntartása is igazán gazdaságos.

3. Minimális szervizigény, költséghatékony javítás

Valaki hiába csak egy egyszerűbb kompresszorra ruház be és céljai sem túl nagy léptékűek, mindenképpen azt szeretné, hogy a vásárolt termék hosszútávon is megbízhatóan működjön. Bár a dugattyús kompresszorok esetén érdemes figyelni arra, hogy ne legyenek túlhajtva – elsősorban a melegedés miatt – a vállalt feladatukat megbízhatóan teljesítik. Ahogy említettük is, működtetésük kifejezetten költséghatékony, de ugyanez igaz az esetleg szükséges javítási munkákra is. Arról nem is beszélve, hogy minimális időszakos karbantartással a dugattyús kompresszorok élettartama jelentősen meghosszabbítható.

Címkék: kompresszor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.