Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 21. 10:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Bedőlt fák miatt kellett lezárni a Rám-szakadékot

Bedőlt fák miatt kellett lezárni a Rám-szakadékot

Az elmúlt hét második felének rendkívüli időjárása a Rám-szakadékban is károkat okozott. A turistautat a Pilisi Parkerdő Zrt. a károk felszámolásáig átmenetileg lezárta.

Nemzeti ünnepünk idején tapasztalt, viharos széllel, erős lehűléssel és havazással kísért téli időjárás a Rám-szakadékban is károkat okozott. A széllökések hatására a túraútvonalra számos helyen fák dőltek, a turistaút felszínét pedig jég borítja. A kidőlt fák nemcsak a továbbjutást nehezítik, hanem esetleges további mozgásukkal komoly veszélyt jelentenek az arra haladókra. A fokozott balesetveszélyre való tekintettel a Pilisi Parkerdő Zrt. a Rám-szakadékban futó zöld sáv jelzésű turistautat átmenetileg lezárja.

Az extrém körülmények miatt a szakadékba dőlt fák egyenkénti feldarabolása, elszállítása speciális szakértelmet, alpin technikát igényel. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a munkák végeztével a turistaút néhány héten belül ismét szabadon járható lesz.

Az erdészek felhívják továbbá a kirándulni indulók figyelmét, hogy a Pilis, Visegrádi-hegység és Budai-hegység turistaútjain mindenhol számítani kell jeges, csúszós szakaszokra, téli körülményekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni