Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. December 10. 06:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Librarius

Befejeződött a Pajor-kúria felújítása

Befejeződött a Pajor-kúria felújítása

Átadták a szentendrei Ferenczy Múzeum teljes körűen felújított és modernizált épületét. A XIX. században épült Pajor-kúria a fejlesztések után a XXI. század látogatóbarát követelményeinek megfelelően működhet tovább.

A szentendrei Ferenczy Múzeum megújulása című projekt 165 millió 640 ezer forintos európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A korszerűsítés mellett helyreállították az emeleti teremsort és a homlokzatokat, a kert felől pedig új épületszárnyat emeltek. A Széchenyi 2020 program keretében elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően akadálymentesítették az épületet, a műtárgyvédelmi előírásoknak megfelelő hűtő-fűtő klímaberendezéssel látták el a kiállító- és raktártereket, és a mechanikus védelem mellett korszerű kamera- és riasztórendszerrel bővült az épület biztonságtechnikai felszereltsége. Igazodva a XXI. század látogatóbarát követelményeihez, az egyes kiállítások mindenki számára pluszinformációkkal szolgáló, a látogatók által kezelhető információs pultokkal gazdagodtak.

Az építkezés 2011 októberében kezdődött, A szentendrei Ferenczy Múzeum megújulása című projekt záróeseményére 2015. december 9-én került sor a megújult épület Ferenczy család művészi hagyatékát bemutató, patinás szárnyában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a