Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. December 12. 10:12, szombat | Helyi
Forrás: Ferling Kft.

Befejeződött a TOPhÁZ Speciális Otthon korszerűsítése

Befejeződött a TOPhÁZ Speciális Otthon korszerűsítése

Véget ért a gödi TOPhÁZ Speciális Otthon Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló energetikai korszerűsítése.

A beruházás keretében megújult többek között az épület homlokzata és laposteteje, valamint a külső nyílászárók is.

A Környezet és Energia Operatív program keretében megújult a 220 főt ellátó TOPhÁZ Speciális Otthon. A 149.98 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósult projekt célja, hogy jelentősen javuljon az intézmény energiahatékonysága, valamint a gondozottak számára is ideálisabb környezetet teremtsenek mind a bentlakáshoz, mind az önálló életre felkészítő fejlesztéshez.

A KEOP-5.7.0/15-2015-0246 számú, „TOPhÁZ Speciális Otthon gödi épületének energetikai korszerűsítése” című beruházás során a hőszigetelési munkálatok kerültek a középpontba. A projekt keretében a kivitelező renoválta az épületek homlokzatát, szigetelte a lapostetőket, valamint a külső nyílászárók cseréje is megvalósult. A munkálatok december 10-ig befejeződtek, és a korszerűsítésnek köszönhetően évente várhatóan 2188,8 GJ energia takarítható meg, amely 7 660 800 Ft éves energiaköltség megtakarítást eredményez.

A TOPhÁZ Speciális Otthon 1977. november 1-én kezdte meg működését — mint Egészségügyi Gyermekotthon — Gödön. A 100 férőhellyel az értelmi, testi fogyatékos, illetve a halmozottan sérült gyermekek ápolására, gondozására létrehozott otthon az első ilyen intézménye volt Pest megyének.
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásában működő otthon, mint ápolást, gondozást nyújtó bentlakásos intézmény végzi a kiskorúak és időskorúak egyénre szabott teljes körű gondozását, ellátását. Számukra az intézmény biztosítja a foglalkoztatást, a szabadidős tevékenységeket, nyaralásokat, kirándulásokat és kulturális tevékenységekben való részvételt. Emellett az intézmény fontos célja a civil életbe való integrálás, melyet külső kapcsolatok kiépítésével, ápolásával igyekeznek lehetővé tenni. Feladatai közé tartozik továbbá a munkaterápia keretein belül történő foglalkoztatás lehetőségének megteremtése, mely az egyénre és a közösségre egyaránt pozitív hatást gyakorol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a