Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2012. Október 10. 14:12, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotó: szentendreihirek.hu

Beindult a gátbontás, változik a forgalmi rend a Dunakorzón

Beindult a gátbontás, változik a forgalmi rend a Dunakorzón

Elkezdődött hétfőn a régi gát bontása, a munkák több ütemben zajlanak majd, mialatt helyenként forgalmi korlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak, kerékpárosoknak és a gyalogosoknak is.

Hétfőn kezdődött el a gátbontás az egykori révház felől a Péter Pál utca irányába, a munkálatok elkezdésének pedig az volt a feltétele, hogy időben megérkezzenek a szükséges havaria anyagok a végképesség visszaállításához. Székely Csaba, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezetője kifejtette, amellett, hogy a több szakaszban zajló kivitelezés maximális biztonság mellett folyik, a cég visszaállítja a jelenlegi védképességet a havaria tervnek megfelelően. A szakemberek először töltésnek csak a vízoldali részét bontják el, és ott kiépítenek egy hat méter mélységű vízzáró falat. A város felőli oldal viszont ideiglenesen megmarad azért, hogy biztosítva legyen továbbra is védelem.

A munkavégzés miatt forgalmi rend változásra kell számítaniuk az autósoknak, egyebek közt egyirányú lett a Dunakorzó a Péter Pál utcától a Czóbel parkig északi irányban. Északról azonban lámpás forgalomirányítás mellett továbbra is behajthatnak a kivitelező járművei valamint a turistabuszok a Teátrum parkoló megközelítése miatt.

Az autósok mellett a kerékpárosok és a gyalogosoknak is forgalmi akadályra kell számítaniuk, a jachtkikötő és a volt révház között ugyanis támfalépítés miatt lezárták a biciklis utat és a járdát.

A bontás mellet elkezdődnek a tereprendezési munkák is, így a cserjeirtás és a gallyazás a Postás strand és Bükkös patak közötti szakaszokon, ahol a kivitelezési munkák majd jövőre indulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 30. 12:09, szombat | Belföld

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

Minden eddiginél többen igényelték márciusban a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - írta a Magyar Nemzet szombaton.

2020. Május 30. 11:03, szombat | Külföld

Washington megszünteti kapcsolatait a WHO-val és visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát

Washington megszünteti minden kapcsolatát az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), valamint a kínai jogsértés miatt visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát

2020. Május 30. 10:09, szombat | Belföld

Megfelelő intézkedésekkel minimális a fertőzésveszély a repülőgépeken

A légiközlekedésben bevezetett egészségügyi intézkedésekkel minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy valaki egy légi járaton fertőződjön meg koronavírussal