Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 14. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bekamerázzák a Combinókat

Bekamerázzák a Combinókat

Kamerákat szerelnek a Budapesten közlekedő Combino villamosokra, amelyeket összekötnek a forgalomirányítási központtal, és elkezdődhet egy utastájékoztató mobilalkalmazás fejlesztése is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A fejlesztést 591 millió forintért végzi el a Synergon Integrator Kft.

A 2010. október 27-én aláírt BKV Futár Projekt (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) bővítéséről két különálló szerződést írt alá a Synergon Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata a Synergon Integrator Kft. és a BKK Zrt. A megállapodások részeként a Synergon Integrator Kft. 2014. évben a folyamatosan frissülő utazási szokásokkal, változó igényekkel, és a BKV üzemeltetésében levő járműpark megújulásával összhangban további fejlesztéseket valósít meg, melyek a közösségi közlekedést segítik - közölte a Synergon a BÉT honlapján.

Összesen mintegy 591 millió forint értékben, két szerződést kötött a Synergon Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata Synergon Integrator Kft. és a BKK Zrt. annak érdekében, hogy a 2010. októberében elindított Futár Projekt szerződésében még nem rögzített, a BKV üzemeltetésében megjelenő új járművek integrálása és időközben az utazási szokások kapcsán felmerülő igények is kiszolgálásra kerüljenek.

A két megállapodás részeként a Synergon Integrator Kft. 2014. évben a Siemens Combino villamosok utasterének biztonsági kamerarendszer kiépítését és integrációját, valamint a hajó ágazat a Futár rendszerbe történő illesztését valósítja meg. A megállapodások kitérnek a korábban nem szerződött új típusú járművek fedélzeti kijelzőinek telepítésére, a mobil utastájékoztatási rendszer megvalósítására és nem utolsó sorban a már a Futár rendszerbe illesztett, de időközben selejtezés alá vont járművek tájékoztató rendszerének átszerelésére.

A beszerzés egy másik kiegészítésével a hajóközlekedést is integrálnák a rendszerbe, így már a vízi járművek fedélzetén is lenne hangos utastájékoztatás, valamint műholdas nyomkövető rendszer.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.