Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 20. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu

Beleznay ujjára került a Pepi-gyűrű

Beleznay ujjára került a Pepi-gyűrű

Hétfő este a Mikroszkóp Színpadon adták át a legjobb fiatal komikusnak járó - idén először kiadott - Pepi-gyűrűt.

A díjat a nemrég elhunyt Böröczky József emlékére alapították, és jó kézre került, Beleznay Endre az első, aki viselheti.

Természetesen rajta kívül voltak még jelöltek, összesen öt humoristából választhatott a sajtó képviselőiből összeállt zsűri. Aradi Tibor, Erdei Sándor, Varga Ferenc József és Vida Péter nem könnyítették meg a voksolni kívánók dolgát, öt remek művész szórakoztatta az egybegyűlteket.

A rövid bevezető beszédet Schmuck Andor mondta, a győztesnek a - Tóth Mila ötvösművész által készített - díjat Szabó Attila, a Mikroszkóp Színpad ügyvezető igazgatója adta át. Sas József, korábbi igazgató pedig a Mikroszkóp Alapítvány különdíjával jutalmazta Aradi Tibort. A Nádas György vezette gálaműsor nagyszerűen sikerült, annak ellenére, hogy a színház - valamint valószínűleg az összes magyar komikus - hangulatát beárnyékolja, a legendás pesti humor jövőjét pedig kérdésessé teszi, hogy Tarlós István főpolgármester - Bereményi Géza személyében - közös igazgatót nevezett ki a Thália és a Mikroszkóp élére, gyakorlatilag összevonva a két színházat.

A gála résztvevői ennek ellenére reményüket fejezték ki, hogy az első Pepi-gyűrű átadása nem az utolsó volt egyben.

Címkék: Beleznay Endre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: