Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Május 11. 19:31, hétfő | Helyi
Forrás: ITE

Beltéri ajtók stílusosan

Beltéri ajtók stílusosan

A hőszigetelt nyílászárókról, valamint azok típusainak előnyeiről és hátrányairól igen sok szó esik, ám annál kevesebb a beltéri ajtókról, pedig más szempontból, de ezek is nagy jelentőséggel bírnak.

A lakás stílusa és harmonikus berendezése szempontjából nem mindegy, milyen beltéri ajtókat választunk az egyes helyiségekre.

Legyünk körültekintőek!
Amikor megvásárolunk egy lakást, és felújítjuk, akkor általában a beltéri ajtókkal nem sokat törődünk, vagy azokra csak legyintünk, mondván, nem jelentősek. Pedig az összképen igen sokat ronthat, ha meghagyjuk a régi ajtókat, hiszen ezek így nem fognak illeszkedni a lakás stílusához. Ahhoz, hogy egy igazán modern és stílusos lakásbelsőt kapjunk, a beltéri ajtókat sem árt lecserélni. Ám előbb mindent tervezzünk meg!

Mielőtt belevágnánk a felújításba, mindent alaposan tervezzünk meg! Ma már nagyszerű (és egyszerűen használható) lakberendezési programok találhatók az interneten, amelyekkel akár látványterveket is készíthetünk, így mindent előre el tudunk képzelni, és módosítani is, ha szükséges.

A beltéri ajtók esetében fontos figyelembe venni, hogy egyrészt az egész lakásban egységes stílusú ajtókat szeretessünk be, ugyanakkor a más-más funkciójú helyiségek esetében azokra adoptáltan kell megterveznünk őket. Például a szobák esetében lehetnek az ajtók üveges kivitelezésűek, míg a fürdőszoba vagy a kamra esetében inkább tömör ajtókat kell választanunk. Ám attól, hogy eltérőek ezek az ajtók, stílusukban és színükben nem árt, ha egyeznek. A szín és a stílus kiválasztása a következő lépés, amelyhez az nyújt segítséget, hogy a későbbiekben milyen stílusú berendezési tárgyakkal fogjuk berendezni a lakásunkat, milyen színűek a bútoraink, milyen lesz a padlózat színe, mintázata. Ezeket mind figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy kiválasszuk a beltéri ajtóinkat. Ma már nagyon sok helyen készítenek beltéri ajtókat, nagyon sokféle anyagból, sokféle kivitelben, így nagy választékból lehet választani, talán ez jelenti a nehézséget is. (Budapesten beltéri ajtókat rendelhetünk például a belteriajtok-belteriajto.hu munkatársaitól).

Amennyiben sok kérdésben nem tudunk saját magunk dönteni, akkor érdemes szakemberhez fordulnunk tanácsért, hiszen egy lakberendező olyan kérdéseket is feltehet nekünk, amikre mi magunk nem is gondolnánk, hogy az adott szempontot is figyelembe kell venni. Egy jó lakberendező irányított kérdéseivel és szaktanácsaival egy összehangolt, harmonikus berendezésű lakást kaphatunk végeredményül, ami mindannyiunk megelégedésére szolgál majd.

Tippek a beltéri ajtók kiválasztásához
Az ajtók színét mindig eredetiben nézzük meg és válasszuk ki, hiszen a számítógépen vagy a katalógusban lévőtől jelentősen is eltérhetnek a valós színek és mintázatok.

A nedves helyiségekre, ahol a páratartalom többször is 70% fölötti, érdemes nedvestéri ajtókat szerelni, hiszen ezek garantáltan bírják a nedves környezetet, nem dagadnak, nem vetemednek el, hiszen fémtokkal kerülnek beépítésre.
Kis alapterületű helyiségek esetében jó megoldás lehet, ha hagyományos ajtó helyett tolóajtót szerelünk fel, hiszen így a tágasság érzése mellett praktikus megoldás születhet.

Címkék: ajtó, csere, nyílászáró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:16, kedd | Belföld

Újabb két Airbus H225M helikopterrel bővült a Magyar Honvédség flottája

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 14. 08:13, kedd | Belföld

Köznevelési főosztályvezető: 579 ezer notebookot kapnak a diákok és pedagógusok jövő decemberig

Jövő decemberig összesen 524 ezer személyes használatú, oktatási célt szolgáló notebook kerül a diákokhoz és 55 ezer a pedagógusokhoz - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési stratégiai főosztályvezetője Kecskeméten hétfőn

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával