Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Szeptember 22. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Belvárosi csatornakorszerűsítés

Belvárosi csatornakorszerűsítés

Megkezdődnek a belvárosi csapadékvíz csatorna építésének kivitelezési munkálatai Szentendrén.

A munkaterület átadására 2016. szeptember 23-án 9:00 órakor kerül sor. Az építkezés idején a közlekedést és a boltok megközelíthetőségét folyamatosan biztosítják.

Szentendre történelmi belvárosában mintegy 40 évvel ezelőtt kiépített egyesített csatornarendszer végzi a szennyvíz és a csapadékvíz szállítását. A nagyobb esőzések idején állandó probléma a szennyvízzel kevert csapadékvíz kiöntése, felszínre jutása. A probléma megoldása mára sürgetővé vált. 2015-ben megtörtént a csatornarendszer átmosatása, és az üzemeltető DMRV Zrt.-vel közösen az önkormányzat megállapodásra jutott a korszerűsítésről.

A Szentendre belváros Vujicsics tér – Lázár cár tér környéki területén jelentkező elöntések megakadályozására a meglévő egyesített rendszerű csatornahálózat részleges átépítése, valamint a Lázár cár téren új csapadékcsatorna építése a terveknek és engedélyeknek birtokában 2016 szeptemberében megkezdődött.

Az építkezés alatt a folyamatos közlekedés és a boltok megközelíthetősége biztosított.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV