Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Szeptember 06. 15:00, kedd | Helyi sport
Forrás: M4 Sport

Bennmaradna a Budakalász

Bennmaradna a Budakalász

A bennmaradás a célja a CYEB Budakalász férfi kézilabdacsapatának, amely szerdán a címvédő Veszprém otthonában játssza fennállása első élvonalbeli mérkőzését.

Rogán László polgármester a debütálást felvezető keddi sajtótájékoztatón elmondta: nagy dolog a település életében, hogy az NB I-ben szerepelhet a csapata, s a város az erejéhez mérten mindent megtesz a siker érdekében.

Hajdu Gábor elnök hangsúlyozta, a mostani vezetés öt-hat éve határozta el, hogy a térségben szeretne komoly kézilabdás életet kialakítani, és két éve próbálnak feljutni az NB I-be. Ez tavaly még nem sikerült, de most tavasszal igen. A szakosztálynak három komoly szponzora van, az önkormányzat, a CYEB és a Swietelsky. Budakalászon nyolc csapatban közel 150-en kézilabdáznak.

Horváth Attila vezetőedző jelezte: a felnőtt keretben sok a fiatal játékos, de vannak páran, akik már játszottak az NB I-ben.

"Akkor lehetünk sikeresek, ha mindenki egy irányba húz. Csapategységgel és fegyelmezett játékkal érhetünk célba, és maradhatunk benn az NB I-ben" - tette hozzá.

A Szegedről érkezett világbajnoki bronzérmes spanyol Roberto Parrondo szerint nem baj, hogy a Veszprémmel és a Szegeddel vívják az első két bajnoki találkozójukat, mert így van még idő gyakorolni a számukra fontosabb mérkőzésekig.

"Sok és nehéz munkát végeztünk, és úgy látom, hogy napról napra jobbak leszünk" - mondta.

A csapat az Omszk Parkban lévő Kalászi Sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit, ahol közel 300 néző foglalhat helyet.

Fotó: vkctv.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el