Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Szeptember 04. 09:36, csütörtök | Helyi
Forrás: fotó: illusztráció

Biztonságosabbá válik a Szentendrei út - forgalomterelés lesz a munkák idején

Biztonságosabbá válik a Szentendrei út - forgalomterelés lesz a munkák idején

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő beruházásában 160 m hosszan biztonságosabbá válik a közlekedés a Szentendrei úton. A centrum felé vezető 3 sávot 3,5-3,75 m szélesre építik át a mostani 2,5-3 m sávszélesség helyett.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. uniós források segítségével a Szentendrei úti vasúti felüljárót felújította, a Szentendrei út és a HÉV közti töltéstestet a vállalkozó elbontotta, így elegendő hely alakult ki a három teljes értékű forgalmi sáv kialakításához.

A kivitelező Aranyhegy Konzorcium 2014. szeptember 4-én, csütörtökön várhatóan 20.00 órától kopóréteg cserét, aszfaltozást végez a felüljárónál. A forgalomterelés este 20.00 órától reggel 06.00 óráig lesz érvényben.

A bővítésnek köszönhetően az 50 km/h sebességkorlátozás megszűnik, így a közlekedők a Szentendrei úton végig 70 km/h-val közlekedhetnek. A teherautók számára jelenleg érvényben levő előzési tilalom szintén feloldhatóvá válik.

A beruházás az Új Széchenyi Terv részeként az Európai Unió támogatásával a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) keretén belül a Kohéziós Alap (KA) társfinanszírozásával valósul meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: